Ēriks Spūlstra

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Ēriks Spoelstra)
Ēriks Spūlstra
Erik Spoelstra
Ēriks Spūlstra
Personas dati
Dzimis 1970. gada 1. novembrī (53 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Evanstona, Ilinoisa, ASV
Sporta veids basketbols
Kluba informācija
Klubs Maiami "Heat"
Amats Galvenais treneris
Līga Nacionālā basketbola asociācija
Trenera karjera
Sezonas Klubs
2008—pašlaik Maiami "Heat"
Sasniegumi un apbalvojumi
Kā trenerim

Ēriks Spūlstra (angļu: Erik Spoelstra; dzimis 1970. gada 1. novembrī Evanstonā, Ilinoisas štatā, ASV) ir ASV basketbola treneris. Pašlaik (2013) ir NBA kluba Maiami "Heat" galvenais treneris.

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ē. Spūlstra pārstāvēja Portlendas universitātes basketbola komandu NCAA turnīrā; debijas sezonā viņš tika atzīts par konferences labāko debitantu. Pēc universitātes absolvēšanas Ē. Spūlstra bija spēlētājs/treneris Vācijas basketbola klubā TuS Herten.

Laika posmā no 2001. līdz 2008. gadam Ē. Spūlstra bija trenera palīgs un skautinga direktors Maiami "Heat" klubā. 2006. gadā viņš izcīnīja uzvaru NBA kā Peta Railija palīgs. 2008. gadā viņš kļuva par vienības galveno treneri. Pirmajās divās sezonās Ē. Spūlstras vadītā vienība izcīnīja 90 uzvaru, kā arī abās sezonās kvalificējās izslēgšanas spēlēm (abas divas reizes tika zaudēts pirmajā kārtā). 2010.—2011. gada sezonā viņš ir sasniedzis NBA finālsēriju, Ē. Spūlstras vadītajā komandā šajā sezonā spēlē tādas līgas zvaigznes kā Dveins Veids, Lebrons Džeimss un Kriss Bošs. 2011. gadā kvalificējies finālsērijai, tomēr jau nākamajā sezonā izcīnīja NBA čempiontitulu. Arī 2013. gadā tika izcīnīts NBA čempiontituls, šoreiz finālā tika uzvarēta Sanantonio "Spurs" vienība.

Ē. Spūlstra ir pirmais filipīniešu/amerikāņu treneris NBA līgas vēsturē, tāpat viņš ir pirmais filipīniešu/amerikāņu treneris visā Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]