Aleksandra Grīna bulvāris

Vikipēdijas lapa
Aleksandra Grīna bulvāris
Aleksandra Grīna bulvāris
Tramvaja sliedes Aleksandra Grīna bulvārī
Ielas novietojums Rīgā
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Kurzemes rajons
Zemgales priekšpilsēta
Apkaime Āgenskalns
Garums 809 m[1]
Vēsturiskie
nosaukumi
Rainberga bulvāris
Jāņa Rainberga bulvāris
Segums asfalts, grants
Sabiedriskais transports
Tramvajs 2.
Aleksandra Grīna bulvāris Vikikrātuvē

Aleksandra Grīna bulvāris ir iela Rīgā, Kurzemes rajona un Zemgales priekšpilsētā, Āgenskalna apkaimē. Aleksandra Grīna bulvāris sākas Daugavgrīvas ielas un Raņķa dambja krustojumā un beidzas pie Bāriņu ielas. Ielas kopējais garums sasniedz 809 metrus.[1] Iela nosaukta latviešu rakstnieka Aleksandra Grīna vārdā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1965. gadā, ierīkojot ielu, tā tika nosaukta par Rainberga bulvāri, Padomju Savienības Varoņa Jāņa Rainberga (1901-1944) vārdā. 1987. gadā bulvāri pārdēvēja par Jāņa Rainberga bulvāri. Kopš 1995. gada maija ielas nosaukums ir Aleksandra Grīna bulvāris par godu latviešu rakstniekam Aleksandram Grīnam. 1960. gados šeit tika uzbūvētas vairākas daudzstāvu dzīvojamās mājas.[2]

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Aleksandra Grīna bulvāris ir 815 metrus gara iela Āgenskalna apkaimes austrumu daļā. Tas sākas Daugavgrīvas ielas un Raņķa dambja krustojumā un virzās dienvidu-dienvidrietumu virzienā. Sākotnēji bulvāris ir asfaltēts, bet pēc krustojuma ar Slokas ielu tas ir paplašināts asfaltēts laukums (tiek izmantots kā autostāvvieta), kas pārtop zemesceļā. Viesnīcas "Maritim Hotel" tuvumā Aleksandra Grīna bulvāris krustojas ar Slokas ielu. Visas ielas garumā pārnumuru pusē atrodas Uzvaras parks. Tāpat posmā no Slokas ielas līdz Bāriņu ielai Aleksandra Grīna bulvāra vienā pusē (Uzvaras parka pusē) atrodas tramvaja sliežu ceļš. Aleksandra Grīna bulvāris beidzas pie Bāriņu ielas.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Aleksandra Grīna bulvāris ir savienots ar šādām ielām:

Sabiedriskais transports[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Aleksandra Grīna bulvārī posmā no Slokas ielas līdz Bāriņu ielai kursē 2. maršruta tramvaji. Tramvaja satiksme ielā tika ierīkota 1990. gados.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «Rīgas ielu pamatlielumi» (XLS). Atvērtie dati. Rīgas dome. 2016. gada 1. janvārī. Skatīts: 2016. gada 14. augustā.
  2. Rīgas ielas. Enciklopēdija. 1. sējums. Apgāds Priedaines, 2001, 124. lpp.

Koordinātas: 56°56′29″N 24°04′56″E / 56.9414°N 24.0822°E / 56.9414; 24.0822