Grid Solutions

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Alstom Grid Oy)
Grid Solutions Oy
Tips Kapitālsabiedrība
Darbības joma elektroiekārtu ražošana
Priekštecis Nokia
Dibināts 1990. gads
Galvenais birojs Tampere, Karogs: Somija Somija
Produkti elektropārvades iekārtas
Īpašnieks(-i) General Electric, Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV

Grid Solutions Oy (agrākie nosaukumi Alstom Grid, Nokia Kondensaattorit) ir Somijā reģistrēts uzņēmums, kas ražo elektropārvades iekārtas. Uzņēmums pieder ASV uzņēmumam Grid Solutions, kas ietilpst grupā General Electric (GE). Galvenais birojs atrodas Tamperē. Dibināts 1990. gadā, atdaloties no Nokia.

Uzņēmums izstrādā un ražo iekārtas elektropārvades līniju reaktīvās jaudas kompensācijai, harmoniskās filtrācijas ierīces, kā arī kondensatorus. Grid Solutions Somijā ir divas ražotnes Tamperē: spoļu un kondensatoru rūpnīca un maiņstrāvas pārvades elastīgā sistēmu (FACTS) projektu centrs. Helsinkos ir Grid Solutions produktu pārdošanas birojs Somijā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Uzņēmuma pirmsākumi sniedzas līdz 1917. gadam, kad Helsinkos tika dibināts elektrokabeļu ražošanas uzņēmums Suomen Kaapelitehdas (tagad Prysmian Finland).

Nokia Kondensators

1957. gadā Suomen Kaapelitehdas izveidoja spēka kondensatoru ražotni.

1967. gadā Suomen Kaapelitehdas Ab apvienojās ar Suomen Kumitehdas Oy un Nokia Ab, izveidojot Oy Nokia Ab (tagad zināma kā Nokia Oyj). 1968. gadā kondensatoru ražotne pārcelta no Helsinkiem uz Tamperi. 1983. gadā atklāta jauna rūpnīca.

1980. gadu beigās — 1990. gadu sākumā, kad no Nokia piedzīvoja nopietnas finanšu problēmas, tika nolemts atstāt tikai telesakaru biznesu, visas pārējās nozares pārdodot. 1990. gadā kondensatoru un elektropārvades iekārtu ražošana tika atdalīta patstāvīgā uzņēmumā Nokia Kondensaattorit Oy (starptautiski pazīstama kā Nokia Capacitors).

1994. gadā uzņēmums pārgāja Francijas elektroinženierijas uzņēmuma Schneider Electric kontrolē.

2000. gadā Nokia Kondensaattorit kļuva neatkarīgs uzņēmums. 2005. gadā atklāta jauna reaktoru rūpnīca.[1]

2008. gadā uzņēmumu nopirka Francijas energoiekārtu ražošanas uzņēmums Areva T&D.

2010. gadā uzņēmums pārdots Francijas energoiekārtu un transporta sistēmu ražošanas uzņēmumam Alstom; pārdēvēts par Alstom Grid Oy.

2015. gadā, līdz ar Alstom enerģētikas un elektrības pārvades biznesa pārdošanu General Electric, Alstom Grid Oy nonāca GE pārvaldībā. 2016. gadā uzņēmuma nosaukums mainīts uz Grid Solutions Oy.

Alstom Grid Latvijā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Uzņēmums Latvijā pārstāvēts ar Grid Solutions SAS filiāli.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]