Artūrs Kaminskis

Vikipēdijas lapa
Artūrs Kaminskis
Personīgā informācija
Dzimis 1914. gada 10. maijā
Ilūkstes apriņķis, Kurzemes guberņa
(tagad Karogs: Latvija Latvija)
Miris 2003. gadā
Karogs: Latvija Latvija, Rīga
Pilsonība Karogs: Latvija Latvija
Tautība latvietis
Nodarbošanās luterāņu mācītājs, teologs

Artūrs Kaminskis ( 19142003) bija teologs, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas draudžu mācītājs, Goda prāvests, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Artūrs Kaminskis dzimis 1914. gada 10. maijā Ilūkstes apriņķī. Mācījās Subates skolā, tad Ilūkstes ģimnāzijā, vēlāk studēja Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē.[1] Otrā pasaules kara laikā bija avīzes "Tautas Balss" redaktors un piedalījās kustībā "Latviešu nacionālistu savienība", tāpēc no 1942. līdz 1945. gadam bija ieslodzīts Salaspils, Štuthofas un Mauthauzenes koncentrācijas nometnēs.

1949. gadā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā viņu iesvētīja par luterāņu mācītāju. No 1953. gada kalpoja Sēlijas zemes Neretas, Ērberģes, Zalves un Saukas draudzēs. No 1964. gada bija Jēkabpils Svētā Miķeļa luterāņu baznīcas mācītājs un LELB Sēlpils iecirkņa prāvests. Atmodas laikā darbojās garīdznieku grupā "Atdzimšana un atjaunošanās".

Miris 2003. gadā, apbedīts Rīgā, I Meža kapos. Neretas luteriski evaņģēliskās baznīcas dārzā atrodas piemiņas plāksne Artūram Kaminskim.

Apbalvojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 Gailīte, S. Jēkabpils. Rīga:Gandrs, 2002. 141.lpp.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]