Atmodas iela (Rēzekne)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par ielu Rēzeknē. Par citām jēdziena Atmodas iela nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Atmodas iela
Karte
Pamatinformācija
Pilsēta Rēzekne
Rajons Ziemeļu rajons
Garums 500 m
Vēsturiskie
nosaukumi
Lidijas Samuilovas iela
Joslu skaits nav noteikts
Segums asfalts
Celtnes Dieva Žēlsirdības baznīca
Sabiedriskais transports
Cits nav

Atmodas iela ir 0,5 km gara iela ar asfalta segumu Rēzeknes Ziemeļu rajonā. Tā sākas krustojumā ar Kosmonautu ielu un beidzas krustojumā ar Metālistu ielu. Atmodas ielas kreisajā pusē atrodas skvērs, kur Otrā pasaules kara laikā atradās nacistu karagūstekņu nometne "Štalag-340" (vācu: Stammlager-340).[1]

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atmodas iela ir viena no jaunākajām ielām Rēzeknē, tā tika izveidota 1980. gados. Sākumā ielu nosauca Lidijas Samuilovas vārdā, tomēr trešās atmodas laikā to pārsauca.

Atmodas ielas labajā pusē tika uzceltas trīs deviņstāvu mājas. Bija plānot uzcelt vēl dažas tādas pašas mājas, tomēr PSRS sabrukuma dēļ projekts nebija īstenots. 2010. gadā Romas Katoļu baznīca uz ceturtās deviņstāvu mājas pamatiem sāka būvēt baznīcu.

Objekti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Atmodas ielā 6a atrodas veikals "Mego" (bijušais veikals ELVI).[2]

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Rēzeknes pilsētas integrētās attīstības programma 2007.—2013. gadam». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2009. gada 27. janvārī. Skatīts: 2010. gada 28. decembrī.
  2. «ELVI paplašina darbību Latgalē». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2016. gada 16. martā. Skatīts: 2010. gada 28. decembrī.