Canon EOS 50

Vikipēdijas lapa
Canon EOS 50
Tips: 35 mm spoguļkamera
Objektīvu sistēma: Canon EF
Fokuss: TTL Phase Detection autofokuss (3 zonu)
Ekspozīcija: PASM autoekspozīcija
6 zonu eksponometrs
Zibspuldze: Iebūvēta zibspuldze
Kadri sekundē: Līdz 2.5 kadriem/sek.
Izmēri: 153 x 105 x 71 mm, 595 g

Canon EOS 50 (pazīstama arī kā ELAN II Amerikā un EOS 55 Japānā) ir autofokusa, auto-ekspozīcijas 35 mm filmu spoguļkamera. Šai kamerai ir trīs varianti. E variants ir papildināts ar acs-kontrolētu autofokusa sistēmu, QD variantam ir datuma un laika iegaismošana uz filmiņas.

EOS 50E variants iekļauj uzlabotu 3-zonu acs-kontrolētu autofokusa sistēmu. Pirmo reizi tā tika izmantota EOS 5 fotoaparātā. EOS 50 ir pirmais fotoaparāts, kas izmanto E-TTL zibspuldzes sistēmu. Iepriekšējā Canon TTL sistēma strādāja, ar gaismas sensoru mērot no filmiņas atstaroto gaismu fotografēšanas brīdī. E-TTL sistēma tā vietā veic nelielas jaudas zibspuldzes zibsni pirms fotogrāfijas uzņemšanas un izmēra atstaroto gaismu ar kamerā iebūvēto eksponometru.

EOS 55 variants atšķiras no citiem ar panorāmas iespēju. Pabīdot bīdni kameras aizmugurē, fotoaparāta iekšpusē izbīdās paneļi, aizklājot daļu filmiņas un atstājot izgaismošanai tikai 13 mm x 36 mm lielu filmiņas joslu. Filmiņu attīstot iekārtā, kas atpazīst APS sistēmas negatīvus, automātiski tiks izgatavotas panorāmiskas 4"x12" izdrukas standarta 4"x6" izdruku vietā.

EOS 50 nonāca pārdošanā 1995. gada septembrī, un tika pārtraukts ražot pēc pēcnācēja EOS 30 nonākšanas tirgū 2000. gada oktobrī.