Cementa iela

Vikipēdijas lapa
Cementa iela
Cementa iela
Cementa iela pie Rīgas 55. pasta nodaļas
Ielas novietojums Rīgā
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Kurzemes rajons
Apkaime Iļģuciems
Garums 740 m
Atklāta 1880. g.
Joslu skaits 1—2
Segums asfalts
Cementa iela Vikikrātuvē

Cementa iela ir iela Rīgā, Kurzemes rajonā, Iļģuciemā. Tā sākas krustojumā ar Balto ielu un beidzas krustojumā ar Palangas ielu. Cementa iela pamatā sastāv no divām braukšanas joslām, taču dažās vietās, it īpaši sākumdaļā un aiz savienojuma ar Dzirciema ielu, tā ir šaurāka. Iela posmā no Lidoņu ielas līdz Dzirciema ielai nav paredzēta autotransporta satiksmei, šajā posmā atrodas asfaltēts gājēju celiņš, kas ved uz tuvējām iekšpagalmos uzceltajām ēkām un Iļģuciema vidusskolu. Visā garumā iela klāta ar asfalta segumu, tās kopējais garums ir 740 metri.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Cementa iela pirmoreiz Rīgas adrešu grāmatā minēta ap 1880. gadu ar savu tagadējo nosaukumu, kuru tā saglabājusi līdz pat mūsdienām.[1]

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Cementa iela ir aptuveni 740 metrus gara iela Iļģuciema apkaimes centrālajā daļā. Tā sākas krustojumā ar Balto ielu un ar nelieliem līkumiem iet rietumu-ziemeļrietumu virzienā. Ielas sākumdaļa samērā neapbūvēta - atrodas dažas savrupmājas, daudzstāvu paneļēkas, Lidoņu ielas tuvumā arī sabiedriskās celtnes (tirdzniecības centrs, bijušais kinoteātris, pasta nodaļa, kultūras centrs u.c.). No krustojuma ar Lidoņu ielu līdz iekšpagalma autostāvvietai, pie kuras atrodas arī savienojums ar Dzirciema ielu, Cementa iela ir gājēju celiņš, pa kuru var nokļūt uz iekšpagalmos uzbūvētajām paneļēkām un Iļģuciema vidusskolu. Cementa iela beidzas krustojumā ar Palangas ielu.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Cementa iela ir savienota ar šādām ielām:

Infrastruktūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Esošie objekti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Cementa ielā 12 atrodas VAS "Latvijas Pasts" Rīgas 55. pasta nodaļa.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koordinātas: 56°58′11″N 24°03′36″E / 56.9696°N 24.0601°E / 56.9696; 24.0601