Dienvidparka sēriju saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

"Dienvidparks" (angļu: South Park) ir amerikāņu animēta situāciju komēdija, kuru izveidojuši Mets Stouns un Trejs Pārkers kabeļtelevīzijas Comedy Central vajadzībām. Šajā televīzijā "Dienvidparks" pirmo reizi uz ekrāniem tika izrādīts 1997. gadā. Tajā tiek stāstīts par četriem zēniem un viņu draugiem un paziņām, kuri visi dzīvo mazpilsētā ar nosaukumu Dienvidparks, Kolorādo štatā. Latvijā šis seriāls ticis pārraidīts TV3, TV6 televīzijas kanālos.

Sēriju uzskaitījums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sezona Sērija Nosaukums Autori Iznācis
0. 1. Jēzus pret Frostiju Trejs Parkers Mets stouns 1992. gads
2. Jēzus pret Ziemassvētku vecīti Trejs Parkers Mets Stouns 1995. gads
1. 1. Kārtmenam ievieto anālo zondi Trejs Parkers Mets Stouns 1997. gada 13. augusts
2. Svara pieaugums 4000 Trejs Parkers Mets Stouns 1997. gada 20. augusts
3. Vulkāns Trejs Parkers Mets Stouns 1997. gada 27. augusts
4. Lielā geja Ala lielais laivu pārbrauciens Trejs Parkers Mets Stouns 1997. gada 20. augusts
5. Zilonis mīlējas ar cūku Trejs Parkers Mets Stouns Dans Sterlings 1997. gada 10. septembris
6. Nāve Trejs Parkers Mets Stouns 1997. gada 17. septembris
7. Konjuktīvs Trejs Parkers Mets Stouns Filips Starks 1997. gada 29. oktobris
8. Izbadējušais Marvins Trejs Parkers Mets Stouns Pams Brandijs 1997. gada 19. novembris
9. Henkijs, Ziemassvētku sūdiņš Trejs Parkers Mets Stouns 1997. gada 17. decembris
10. Damiens Trejs Parkers Mets Stouns Brajens Gradens 1998. gada 4. februāris
11. Toma Rnoplastija Trejs Parkers 1998. gada 11. februāris
12. MegaStraisone Trejs Parkers Mets Stouns Filips Sarks 1998. gada 18. februāris
13. Ērika mamma ir netīra slampa Trejs Parkers Deivids Godmans 1998. gada 25. februāris
2. 1. Terrens un Filips: Bez mana tūpļa Trejs Parkers Mets Stouns Triša Niksone 1998. gada 1. aprīlis
2. Ērika mamma vēl joprojām ir netīra slampa Trejs Parkers Deivids Godmans 1998. gada 22. aprīlis
3. Cāļumīlnieks Trejs Parkers Deivids Godmans 1998. gada 20. maijs
4. Aika mazais draudziņš Trejs Parkers Mets Stouns 1998. gada 27. maijs
5. Siāmas māsiņa Trejs Parkers Mets Stouns Deivids Godmans 1998. gada 3. jūnijs
6. Meksikāņu paralizējošā varde Trejs Parkers Mets Stouns 1998. gada 10. jūnijs
7. Pilsēta uz apmales. Trejs Parkers Mets Stouns Nensija Pimentala 1998. gada 17. jūnijs
8. Vasara sūkā Trejs Parkers Nensija Pimentala 1998. gada 24. jūnijs
9. Pavāra šokolādes olas. Trejs Parkers Mets Stouns Nensija Pimentala 1998. gada 25. februāris
10. Vējbakas Trejs Parkers Mets Stouns Triša Niksone 1998. gada 26. augusts
11. Rodžeram Ebertam vajadzētu gulēt uz aptaukojoša ēdiena Trejs Parkers Deivids Godmans 1998. gada 2. septembris
12. Klubamāja Trejs Parkers Mets Stouns Nensija Pimentala 1998. gada 23. septembris
13. Govju Dienas Trejs Parkers Mets Stouns Nensija Pimentala 1998. gada 30. septembris
14. Palīdzība Pavāram Trejs Parkers Mets Stouns 1998. gada 7. oktobris
15. Spocīgā zivs Trejs Parkers 1998. gada 28. oktobris
16. Priecīgus Ziemassvētkus, Šarlij Manson Ēriks Stougs Trejs Parkers Nensija Pimentala 1998. gada 9. decembris
17. Rūķi Trejs Parkers Mets Stouns Pams Brandijs 1998. gada 16. decembris
18. Aizvēsturiskais Leduscilvēks Ēriks Stougs Trejs Parkers Nensija Pimentala 1999. gada 20. janvāris
X X Lielāks, Garāks un neapgraizīts Trejs Parkers Mets Stouns Pams Brandijs 1999. gada 30. jūnijs
3. 15. Henkija, Ziemassvētku sūdiņa klasika Trejs Parkers Mets Stouns 1999. gada 1. decembris
17. Brūnā skaņa Ēriks Stougs Trejs Parkers Mets Stouns 2000. gada 12. janvāris
4 8. Prātā sajukušais pavārs Trejs Parkers Ēriks Stougs 2000. gada 5. jūlijs
7. 1. Atcelts Trejs Parkers Mets Stouns 2003. gada 26. marts
2. Trakie Kropļi Trejs Parkers Mets Stouns 2003. gada 2. aprīlis
3. Tualetes Papīrs Trejs Parkers Mets Stouns 2003. gada 9. aprīlis
4. Es Esmu Neliels Pilsētnieks Trejs Parkers 2003. gada 16. aprīlis
5. Resna pakaļa un Pankūkgalva Trejs Parkers 2003. gada 23. aprīlis
6. Mazie Detektīvi Trejs Parkers 2003. gada 30. aprīlis
7. Sarkanā Cilvēka Alkatība Trejs Parkers 2003. gada 22. oktobris
8. Dienvidparks Ir Gejisks Trejs Parkers 2003. gada 29. oktobris
9. Kristieši Rullē Trejs Parkers 2003. gada 5. novembris
11. Kasa Bonita Trejs Parkers Mets Stouns 2003. gada 19. novembris
12. Viss Par Mormoņiem Trejs Parkers Kails Makkulohs 2003. gada 3. decembris
15. Ziemassvētki Kanādā Trejs Parkers Mets Stouns 2003. gada 10. decembris
11. 10. Iedomu zeme I Trejs Parkers Mets Stouns 2007. gada 17. oktobris
11. Iedomu zeme II Trejs Parkers Mets Stouns Filips Starks 2007. gada 24. oktobris
12. Iedomu zeme III Trejs Parkers Mets Stouns Pams Brandijs 2007. gada 31. novembris
12. 10. Pandēmija Trejs Parkers 2008. gada 22. oktobris
11. Pandēmija 2: Pārsteigtie Trejs Parkers 2008. gada 29. oktobris
13. 1. Gredzens Trejs Parkers 2009. gada 11. marts
2. Jenots Trejs Parkers 2009. gada 18. Marts
3. Margaritaville Trejs Parkers 2009. gada 25. Marts
4. Ēd, Lūdz, Queef Trejs Parkers 2009. gada 1. aprīlis
5. Zivju Nūjiņas Trejs Parkers 2009. gada 8. aprīlis
6. Priedes Koka Katliņš Trejs Parkers 2009. gada 15. aprīlis
7. Resnbārdis Trejs Parkers 2009. gada 22. aprīlis
8. Mirušas slavenības Trejs Parkers 2009. gada 7. oktobris
9. Batersa apakškuce Trejs Parkers 2009. gada 14. oktobris
10. K. P. V. Trejs Parkers 2009. gada 21. oktobris
11. Nezināms Nezināms 2009. gada 28. oktobris
12. Nezināms Nezināms 2009. gada 4. novembris
13. Nezināms Nezināms 2009. gada 11. novembris
14. Nezināms Nezināms 2009. gada 18. novembris


0. sezona (1992-1995)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1. sērija - Jēzus pret Frostiju[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sākumā Dienvidparka galvenie varoņi izskatījās citādi.

Dienvidparks aizsākās 1992. gadā, kad divi studenti no Kolorādo universitātes — Trejs Parkers un Mets Stouns izveidoja animācijas īsfilmu "ziemassvētku sajūta", ko vēlāk pārdēvēja par "Jēzus pret Frostiju". Tā ir taisīta ar vecu 8 mm kameru, aplikāciju papīru zīmuļiem un līmeszīmuļiem. Filmas garums — 5. minūtes. Toreiz galvenie varoņi sērijā neizskatījās gluži tādi, kā kabeļtelevīzijas skatītājiem varētu būt pierasts, kā arī varonis, kas izskatas pēc Ērika, tiek nosaukts par Keniju. Sērija stāsta, par to, kā četrotne uzliek maģisku cepuri sniega vīram un tas sāk visus nogalināt, ieskaitot Ēriku, nosauktu par Keniju, kas noveda pie slavenās frāzes "Ak, Dievs, Viņi nogalināja Keniju", Kas saglabājās līdz pat 5. sezonai.

Jēzus pret Ziemassvētku vecīti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1995. gadā, pēc "Jēzus pret Frostiju" noskatīšanos, kabeļtelevīzijas Fox darbinieks Brajens Gradens samaksāja Trejam un Metam 2'000 USD, lai viņi uzņem līdzīgu īsfilmu personīgiem nolūkiem. Atšķirībā no pirmās sērijas, šajā sērijā galvenie varoņi izskatījās līdzīgi pašreiz redzētajiem, kā arī sērijā tika redzēta Stena draudzene Vendija, kuru gan neuzrunāja neviens. Īsfilmas budžets bija 750 USD.

1. sezona (1997 - 1998)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1. sērija - Kārtmenam ievieto anālo zondi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Attēls:Buick.jpg
Citplanētieši no Dienvidparka.

Šī sērija stāsta par to, kā pēc citplanētiešu uzbrukuma Ērikam no anālās atveres nāk visādas jocīgas lietas, piemēram, liels satelītšķīvis. Šī sērija ir pēdējā sērija, kas ir ar aplikāciju papīra taisīta un rādīta kabeļtelevīzijā. (pārējās ir taisītas ar īpašu datorprogrammu), — tās taisīšana prasīja trīs mēnešus.

7. sērija - Konjunktivīts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šī sērija stāsta par vīrusu, kas cilvēkus pārvērš par zombijiem. Šī sērija pirmoreiz tika translēta par godu amerikāņu tradicionālajiem svētkiem "Halovīni".

10. sērija - Henkijs, Ziemassvētku sūdiņš[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sērija stāsta par to, ka Ziemassvētku uzvedumā aizliedza jebko, kas ir pret kādu reliģiju vai grupu. Lai atgriestu ticību Ziemassvētkiem, ir jābūt kādam brīnumam — Runājošam izkārnījumam, diemžēl tikai Stens to redz, un tāpēc citi domā, ka viņš ir traks un iesloga viņu trakonamā. Šī sērija pirmoreiz tika translēta par godu tradicionālajiem svētkiem "Ziemassvētki".

2. sezona (1998 - 1999)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

15 sērija - Spocīgā zivs
[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sērijas nosaukums ir 'Spocīgā Zivs' un tā stāsta par to kā Stena tante Flo uzdāvina Stenam zivi. Zivs sāk nogalināt cilvēkus. Šī sērija pirmoreiz tika translēta par godu amerikāņu tradicionālajiem svētkiem "Halovīni".

Pilnmetrāžas filma (1999)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Dienvidparks: Lielāks, Garāks un Neapgraizīts" plakāts

1999. gadā Dienvidparka veidotāji Trejs Parkers un Mets Stouns izveidoja pilnmetrāžas filmu "Dienvidparks: lielāks, garāks un neapgraizīts" (South Park: Bigger, Longer and uncut). Tajā tiek stāstīts par to, ka Savienotās Valstis un Kanāda nokļūst kara stāvoklī jaunākās Terensa un Filipa filmas dēļ, kurā tiek lietoti necenzēti vārdi, un Sātans ar savu mīļāko (Sadamu Huseinu) izmanto karu, lai panāktu apokalipsi.

3. sezona (1999 - 2000)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

15. sērija - Henkija Ziemassvētku sūdiņa klasika[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šajā sērijā ir iekļauti 10 ziemassvētku uzvedumi. Šī sērija pirmoreiz tika translēta par godu tradicionālajiem svētkiem "Ziemassvētki".

17. sērija - Brūnā skaņa[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2000. gada Jaungada svinībās ir ielūgti četri miljoni bērnu, lai spēlētu vienu dziesmu ar stabulēm. Ir ielūgta arī četrotne, bet kad viņi nokļūst viņus sāk apbižot citi bērni. Četrotne nolemj atriebties un nomaina notis viņiem pret brūno skaņu. Viņi nav pārdomājuši tikai vienu — visa pasaule skatās šo pasākumu televīzijā.

4. sezona (2000)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

8. sērija Prātā sajukušais pavārs
[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dienvidparka karogs pesaista skolas pavāra uzmanību kā rasistisks, jo tajā attēlots, kā eiropodieši pakar afroamerikāni. Sērijas beigēs karogs tiek nomainīts pret tādu pašu, tikai cilvēki uz karoga ir dažādu rasu pārstāvji.

7. sezona (2003)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1. sērija - Atcelts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šī sērija ir turpinājums pašai pirmajai Dienvidparka sērijai. Šajā sērijā četrotne atklāj, ka Zeme ir patiesībā citplanētiešu televīzijas raidījums, un ka satelītšķīvis, kas tika ievietots Ērika anālajā atverē ir domāts lai translētu radioviļņus. Tā kā citplanētiešiem vairs nav interesanti skatīties 'Zemi' raidījums tiek atcelts un Zemes studija tiek nojaukta.


11. sezona (2007)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10. - 12. sērija - Iedomu zeme[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kad klase spēlējoties noķer īstu, dzīvu rūķi, rūķis brīdina par teroristu uzbrukumu Iedomu zemei. neviens netic rūķim, bet tad uzrodas Iedomu zemes mērs un aizved viņus uz Iedomu zemi, kur dzīvo visi iedomu tēli. Tad kad teroristi uzbrūk Iedomu zemei, viņi saņem gūstā iedomu tēlus un Batersu. Vēlāk teroristi atver vārtus uz Ļauno Iedomu Tēlu zemi, un tie sāk apslaktēt visus labos tēlus, tomēr tas vēl nav viss — Amerikas Savienoto Valstu Valdība ir atļāvusi uzmest atombumbu uz Iedomu zemi.

12. sezona (2008)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

10. - 11. sērija - Pandēmija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dienvidparka mazpilsētā ik uz katra stūra ir redzama kāda Peru mūzikas grupa. Tad kādu nakti Stens ierauga vienu grupu netālu no viņa mājas un atklāj, ka viņi pelna ļoti daudz naudas, tāpēc Stena draugi pierunā Klaidu nodibināt paši savu grupu. Diemžēl, valdība nespēj izturēt tik daudz grupu un nolemj arestēt visas grupas. Drīz pēc tam pilsētu sāk postīt milzīgas jūrascūciņas.
Aizkadri.

13. sezona (2009)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

6. sērija - Priedes Koka Katliņš[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

No Lielā hardronu kolaidera Šveicē ir nozakta Antimatērija. Tikmēr Dienvidparkā Stens ne tikai sasniedz ātruma rekordu mašīnu modeļu sacensībās, bet arī sasniedz ar to pašu mašīnu gaismas ātrumu. Mašīnu atrod citplanētieši un dodas Zemes virzienā. Vai nosēšanās būs tada, kā filma "Kontakts", vai tada kā zvaigžņu vārtu sērijā "Pirmais kontakts"?

8. sērija - Mirušas slavenības[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kaila jaunākais brālis Aiks apgalvo, ka redz mirušas slavenības, kuras gaida kad pacelsies lidmašīna uz aizsauli. Diemžēl tā nevar pacelties, jo trūkst viens pasažieris — Maikls Džeksons, Kurš ir iemiesojies Aikā.

9. sērija - Batersa apakškuce[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc tam, kad Bartersu nobučoja meitene pirmoreizi mūžā, (kurai viņš samaksāja), Baters atver savu bučošanās kompāniju.

Starp citu[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šajā sērijā ir neliela kļūda — Batersu epizodiski jau ir noskūpstījusi meitene 3. sezonas 12. sērijā.