Diskusija:Šolems Aleihems

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

"bija mūsdienu Ukrainā dzimis ebreju rakstnieks un dramaturgs" ... tiešām 1859. gadā var piedzimt mūsdienu Ukrainā? Gvdk (diskusija) 22:50, 23 septembrī, 2012 (UTC)

Priekšlikums, kā būtu pareizāk? --Feens (diskusija) 23:08, 23 septembrī, 2012 (UTC)
Šolems Aleihems (jidišā: שלום־עליכם, īstajā vārdā Šlomo Rabinovičs, *1859. g. 18. februārī, Perejslava, † 1916. g. 13. maijā, Ņujorka) bija ebreju rakstnieks un dramaturgs. Šolems Aleihems rakstījis galvenokārt jidišā. Viņa literāro darbu tēmas saistās ar Austrumeiropas ebreju sadzīvi. Gvdk (diskusija) 23:27, 23 septembrī, 2012 (UTC)
Gribu to Ukrainu atstāt, jo tas, pēc manām domām, šajā rakstā ir būtiski. Padomāšu, kā "izlāpīties". --Feens (diskusija) 23:39, 23 septembrī, 2012 (UTC)
Droši vien pašreizējā Ukrainas teritorijā dzimis... --ScAvenger (diskusija) 04:09, 24 septembrī, 2012 (UTC)
Es vispār sapratu, ka Ukrainas elements te ir būtisks, tomēr teikums izklausās neveikls tikuntā. Vai to ukrainiskumu nevar ieviest nākamajā rindkopā? Un nav pareizi, ka infokastē rēgojas Ukrainas karogs. Un galu galā, arī tam ir nozīme, ka mūsdienu Ukraina tolaik bija Krievijas impērijas sastāvdaļa. Mans priekšlikums būtu šāds:
Šolems Aleihems (jidišā: שלום־עליכם, īstajā vārdā Šlomo Rabinovičs; dzimis 1859. gada 18. februārī, miris 1916. gada 13. maijā) bija ebreju rakstnieks un dramaturgs. Šolems Aleihems rakstījis galvenokārt jidišā. Viņa literāro darbu tēmas saistās ar Austrumeiropas ebreju sadzīvi.
Dzimis bagāta hasīdu tirgotāja ģimenē Perejaslavā, Poltavas guberņā (mūsdienu Ukrainas teritorija). Gvdk (diskusija) 07:44, 24 septembrī, 2012 (UTC)
Par Ukrainas karogu nepiekrītu, kas tad šim vainas? Arī tāpēc (bet ne tikai), ka savulaik citā biogrāfijā bija pretenzijas pret PSRS karogu (fiziskās dzimšanas laika karogu) rakstā par latviešu puisi. --Feens (diskusija) 09:27, 24 septembrī, 2012 (UTC)
Ja cilvēks ir dzimis Krievijas impērijā, tad viņš tur ir dzimis, vienalga kāda šajā teritorijā ir valdošā kultūra, kādi ir dotā pilsoņa politiskie ieskati un kāda attieksme pret šī pilsoņa valstisko piederību ir viņa līdzgaitniekiem un nākamo laikmetu sabiedrībām. Par šo diskutēt nevajadzētu vispār. Ja info kastē pie dzimšanas vietas parādās Ukrainas karogs, tad tas saucams nekā citādi, kā vien vēsturisku faktu falsifikācija. Var pēc tam visu rakstu kautvai ar lielu Ukrainas karogu aizklāt, ja tas ir tik būtiski, bet dzimšanas apliecībai jābūt precīzai. Starp citu, runājot par PSRS karodziņu, nesen veidoju rakstu par vienu igauņu komponistu, kurš bija dzimis PSRS, un vēsā mierā pievienoju Igaunijas PSR atribūtiku. Nebija nedz melots, nedz tik sarkani neizskatījās. Gvdk (diskusija) 13:09, 24 septembrī, 2012 (UTC)