Diskusija:Bazilika

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Baziliku rakstu apvienošana[labot pirmkodu]

Man jau liekas, ka abus rakstus par bazilikām vajadzētu apvienot vienā rakstā. Ja nē, tad vismaz vienam rakstam ir jāņem nost starpviki saites, jo pašlaik abiem rakstiem tās ir vienādas. --Treisijs 13:32, 28 maijā, 2011 (UTC)

Es to saprotu tos, kā divus atsevišķus jēdzienus. Manā rakstā tas ir reliģisks titulēts dievnams, kurš sākotnēji būvēts, ietekmējoties no antīko baziliku arhitektūras, bet saturs jeb jēga ir atšķirīgs bazilikai kā baznīcai — sakrālai katoļu celtnei un bazilikai kā antīkai sabiedriskai celtnei, saieta namam, tiesai utt.--Lidingo 16:18, 28 maijā, 2011 (UTC)
To, kas bija bazilika antīkajā pasaulē, jāpiemin "vēstures" sadaļā un problēma ir atrisināta. --Treisijs 16:55, 28 maijā, 2011 (UTC)
Tas nevar būt risinājums un tāds tas arī nebija, ja šajā rakstā bazilikas vēsture tiek saprasta ar šauru - kristiešu bazilikas jēdzienu. Bez tam - kāda jēga, ja visu tāpat brutāli pārkopē no angļu valodas un pēc tam mēģina pielāgot, labojot arī pašu vēsturi, jo cilvēkam ir sapratne ka ir iegrābies un visu jēdzīgi iztulkot nav ne laika ne arī prasmes.GrimDawn (diskusija) 2023. gada 23. jūlijs, plkst. 13.15 (EEST)[atbildēt]