Diskusija:Cūkas (kāršu spēle)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šo noteikumu autori esam mēs, protams, apkopojot standarta Cūku noteikumus! E-pasts: ideju_birojs@inbox.lv

Tad jau neesat nekādi autori (ja jau tas ir apkopojums). --Krishjaanis 07:58, 13 februārī, 2009 (UTC)
Protams, ka viņi nav tās "cūkas" izgudrojuši, tomēr uz konkrētu tekstuālo noformējumu autortiesības var attiekties. Ja ir piekrišana nodot tekstu brīvā sabiedrības lietošanā, rakstu var atjaunot. --ScAvenger 08:02, 13 februārī, 2009 (UTC)
Nu var jau būt, laikam laikam latviešu valodā kas mainījies "noteikumu autori" vairs nenozīmē, ka kāds ir autors noteikumiem, bet gan to ka kāds ir apkopjis kaut kur citur publicētu info. Opā, sanāk ka es vikipēdijā emsu "autors" visam, ko esmu uzrakstījis. --Krishjaanis 08:10, 13 februārī, 2009 (UTC)
Nu bet dabīgi, ka esi to tekstu (ne jau noteikumu, atklājumu, izgudrojumu u.c. aprakstīto lietu) autors un esi nodevis tos sabiedrības lietošanā zem GFDL licences. --ScAvenger 08:18, 13 februārī, 2009 (UTC)

Bet kā tad būs ar to, ka noteikumi ir publiski redzami? E-pasts: ideju_birojs@inbox.lv - un noteikumu autori ir tā domāts, ka šī ir mūsu versija, ko esam apkopojuši no vairākiem avotiem. Protams, mēs nepretendējam uz to, ka esam noteikumus izgudrojuši.

Labi, atjaunoju raksta sākotnējo versiju, tomēr no tāda nenoformēta noteikumu uzskaitījuma vien raksts nevar sastāvēt (varētu pievienot kaut ko par spēles izcelšanos vai tamlīdzīgi). --ScAvenger 16:31, 19 februārī, 2009 (UTC)

Khm, tajos noteikumos nav teikts, ka gājienā drīkst dot klāt kārtis sišanai, tā ir nestandarta variācija vai arī viņi nav līdz galam visu izskaidrojuši ? + Gājiena laikā nevar dot kaušanai vairāk kārtis par rokās esošo kāršu skaitu, bet kaušanai doto kāršu skaits nevar būt lielāks par sešām skan dīvaini un pretrunīgi (teiksim man ir 8 kārtis vispirms man tiek pateikts, ka es varu dot tās visas, bet nedrīkstu nez no kurienes uzburt devīto kārti, taču tad pēkšņi tiek pateikts, ka drīkst dot tikai sešas) vai var to pārakstīt par ``drīkst dot sešas kārtis`` jeb tur tomēr ir dziļāka jēga ? ~~Xil (saruna) 16:27, 19 jūnijā, 2010 (UTC)