Diskusija:Sermuļu apakšdzimta

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Diskusija:Caunu apakšdzimta)

vai nebūtu prātīgi nosaukt rakstu par Caunu apakšdzimta? --Biafra 14:40, 13 janvārī, 2010 (UTC)

Visu laiku bija latīņu nosaukums, bet kaut kā gribējās latvisku nosaukumu. Caunu apakšdzimta arī īsti neder, jo tās apakšdzimtas ir dažādas un vairākas. Konkrētajai latviešu valodas tekstos nosaukums tiek lietots tikai latīniski, jo apvieno dažādu nosaukumu dzīvniekus, saprotams tā ir arī vislielākā apakšdzimta. Bet var jau likt atpakaļ uz latīnisko nosaukumu. Ko domā citi?--Ingii 15:11, 13 janvārī, 2010 (UTC)
Padomāju vairāk par to Caunu apakšdzimtu un tur ir savs grauds, jo Mustelidae ir caunu dzimta, tātad Mustelinae varētu būt caunu apakšdzimta, totie cauna ir Martes, bet Mustela ir sermulis jeb zebiekste. Tā ka latīņu valodas latviskošana latviešiem nav nemaz tik konsekventa. Mustelinae varētu arī būt Zebiekstu apakšdzimta. Es jau ar savu latvisko nosaukumu nepretendēju uz apakšdzimtas nosaukumu, vienkārši uz raksta nosaukumu.--Ingii 15:21, 13 janvārī, 2010 (UTC)
jā. pie kam nav arī nekāda iemesla, lai tu nepretendētu uz apakšdzimtas nosaukumu latviski. izvēlies gan starp Caunu vai Zebiekstu. es gan noteikti ieteiktu likt Caunu apakšdzimta, ja reiz ir latviski Caunu dzimta tad tas būtu tikai loģiski. tas ka latviskais vai angliskais nesakrīt ar latīnisko ir normāli --Biafra 15:31, 13 janvārī, 2010 (UTC)
Piekrītu par caunu apakšdzimtu - šāds uzskaitījums raksta nosaukumā izskatās drusku ērmīgi. --ScAvenger 20:27, 13 janvārī, 2010 (UTC)