Diskusija:Cilvēktiesības Latvijā

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vēl jau ja ir pieejama informācija, tad var pievienot to, ka nodaļa par cilvēktiesībām tika sagatavota jau izstrādājot Satversmi (to darīja atsevišķa grupa ar diez gan prominentiem personāžiem), kas bija ļoti progresīvi priekš tā brīža konstitucionālajām tiesībām. Diemžēl tā netika pieņemta Saeimai nobalsojot pret. Bet atjaunojot Satversmes darbību tas bija pamats 8. nodaļai.:) --Kurlandlegionar 14:40, 14 februārī, 2009 (UTC)

Var... Ir Satversmes sapulces stenogrammas, Tiesu namu aģentūra izdeva veselu kompaktdisku par Satversmes izstrādi, Satversmes 2. daļas nepieņemšanu piemin arī grāmatas "Latvijas tiesību vēsture. 1914-2000" 165.-166. lpp. Bet ja nopietni pievērsties cilvēktiesību vēsturei Latvijā, nāktos sākt vismaz no 1905. g. revolūcijas, apskatīt arī 1934. g. apvērsumu, LPSR konstitūcijas un to (ne-)īstenošanu... Aleksandrs Kuzmins 15:20, 14 februārī, 2009 (UTC)
Nu jā, kā parasti, kad ķeras klāt pie kaut kā, tad redzamais izrādās tikai aisberga augšdaļa. Bet jau šobrīd kopumā labs raksts! --Kurlandlegionar 15:26, 14 februārī, 2009 (UTC)

Varbūt autors varētu norādīt un mazliet paskaidrot tekstā, kāds sakars cilvēktiesībām kā juridiskam jēdzienam ar minimālo algu, minimālo vecuma pensiju, vidējo vecuma pensiju, strādājošo vidējā neto darba samaksu, bezdarba līmeni, gaidāmo jaundzimušo mūža garumu, gultu skaitu slimnīcās, ārstu skaitu, ambulatoro apmeklējumu skaitu u.tml.? Man kā nejuristam nav skaidrs, kāpēc šie makroekonomikas statistikas skaitļi ievietoti nevis kādā rakstā a la Latvijas ekonomika, bet gan rakstā, kurš domāts juridiska termina skaidrojumam un izklāstam - domāju, ka arī vēl kādiem tēmā neizglītotiem šāds jautājums varētu rasties. Es, lajs būdams, rakstu izlasīju, uzzināju visādus skaitļus un konvenciju nosaukumus, taču kas ir cilvēktiesības un vai tās tiek/netiek Latvijā nodrošinātas, tā arī neuzzināju. --anonīms 14:12, 11 septembrī, 2009 (UTC)

Sakars algām, pensijām, bezdarbam, mūža ilgumam un medicīnai ar cilvēktiesībām ir tāds, ka tiesības uz atbilstošu dzīves līmeni, uz darbu, uz sociālo nodrošinājumu, uz veselības aprūpi arī ir cilvēktiesības. Tās ir tā saucamas "otrās paaudzes" jeb ekonomiskās, sociālas un kultūras tiesības. Nozīmīgākie dokumenti, kas tās nostiprina, ir Starptautiskais pakts par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām un Eiropas Sociālā harta. rakstā, kurš domāts juridiska termina skaidrojumam un izklāstam - tas nav. Termina skaidrojumam ir veltītas, piemēram, raksts, cilvēktiesības, bet šis - situācijai ar cilvēktiesībām Latvijā.Fuseau 11:16, 17 janvārī, 2010 (UTC)