Diskusija:Fantāzijas literatūra

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Citāts: PSRS fantāzijas novirziens bija starp nevēlamajiem, vienīgais pareizais tika uzskatīts zinātniskā fantastika; bieži vien fantāzijas rakstniekus represēja un citādi iespaidoja. Gribētos zināt, kurus fantāzijas rakstniekus represēja. --Feens 13:06, 13 decembrī, 2006 (UTC)

Latvijā dzīvojošs krievu rakstnieks N.Gudaņecs. Par fantāzijas literatūru; par to, ka negribēja "iekļauties noteiktos rāmjos" viņu ieslodzīja psihiatriskajā slimnīcā. Dainis 13:23, 13 decembrī, 2006 (UTC)
Vai tas bija literatūras žanra dēļ? Jautāju tādēļ, ka vairāku PSRS rakstnieku darbus droši var ievietot fantāzijas žandrā. Tiesa, iespējams, tādu žanru padomju literatūrzinātne neatzina, un tas bija pietiekami "bīstams" no varas viedokļa, jo caur to viegli varēja iefiltrēt "nepareizo" ideoloģiju. Bet, ka varētu represēt tikai žanra dēļ - negribas ticēt. --Feens 13:30, 13 decembrī, 2006 (UTC)
Labi, ņemam laukā. Par Gudaņecu, cik man zināms, represēja tieši žanra dēļ. Nezinu jau visus sīkumus... Dainis 13:36, 13 decembrī, 2006 (UTC)
Nē, nē, es tā nebiju domājis, ka vienkārši jāmet arā. Varbūt varētu rakstīt, ka PSRS tas bija nevēlams (neatzīts) žanrs vai kaut kā tā, jo tas, ka padomju cilvēkam tādas "maģiskas pasaciņas nebija vajadzīgas" ir skaidrs. :) Gribēju tikai, lai nebūtu pārspīlejumi. Jau tagad dažiem liekas, ka PSRS laikos (lasīt, drūmajos okupācijas gados) bija aizliegts latviski sarunāties. :) --Feens 13:54, 13 decembrī, 2006 (UTC)
Ja iznāks laiks, papētīšu sīkāk, lai varētu precīzi formulēt. Dainis 13:59, 13 decembrī, 2006 (UTC)
Pievienoju savu variantu par PSRS - to, ka fantāzijas lit. nebija pieļaujama valdošajai ideoloģijai, noteikti var teikt pilnīgi droši (par to ir arī literatūra, vēlāk pielikšu). --Dekaels 16:46, 13 decembrī, 2006 (UTC)