Diskusija:Futbols

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šis raksts ir bijis vērtīga raksta kandidāts latviešu Vikipēdijā. Skatīt diskusiju (noraidīts 2009. gada 4. novembrī).

Par turnīriem runājot, ierosinu vārdu savienojumu lielākais turnīrs mainīt pret svarīgākais turnīrs. Lielākais turnīrs latviešu valodā nozīmē ar visvairāk dalībniekiem. Vēl var būt lielākais notikums.--Feens 19:52, 5 aprīlī, 2006 (UTC)

No kurienes kājbumba? Endzelīns kāds jauns parādījies? --Kikos 08:48, 20 oktobrī, 2009 (UTC)
Piem., sk. [1] --Dainis 10:01, 20 oktobrī, 2009 (UTC)
nav nopietni. Tad jau tajā pat rindā jāmin futeni, sporta karali utt. Nekļūsim smieklīgi. --Kikos 10:13, 20 oktobrī, 2009 (UTC)


Par Trinity latviskošanu kā Trīsvienības vai Trinitijas koledža: dažādu šādi dēvētu skolu nosaukumus latvisko atšķirīgi, kā jau tas norādīts diskusijā pie jēdzieno nošķiršanas lapas Diskusija:Trinitijas_koledža. Šķiet, ka Kembridžas koledžas gadījumā ir panāktas viennozīmīgs latviskojums: Trīsvienības koledža. Salīdzinoši, Trinity koledža Dublinā, vismaz pēc interneta meklētājos redzamā, latviski tiek saukta par Trinitijas koledžu. Piemērs: 2011. gada marta beigās latviski publiskotajās ziņās par komponista Ešenvalda koledžā iegūtu stipendiju visi raksti koledžu sauc par Trīsvienības koledžu. Gūglī neuzrādās neviens raksts par Ešenvaldu un Trinitijas koledžu. Tāpēc arī pārmainīju nosaukumu šajā rakstā uz Trīsvienības koledžu.

Ja ir tāda pārliecība, varbūt jāmaina atpakaļ, man nav stingra viedokļa. Ja veic šādas izmaiņas, tad labi to pieminēt izmaiņu kopsavilkumā. --Papuass 16:30, 30 aprīlī, 2011 (UTC)

Eu, veči, moška uzigrājam futeni?[labot pirmkodu]

Sekojot atsaucei Nr. 2, uzzinām. ka "futenis, futene - tikai sarunvalodā". Nedomāju, ka Vikipēdijas rakstos būtu speciāli jāiekļauj sarunvalodas vārdi. Piemēram, rakstā par hoķihokeju jāstāsta par goliem, par velosacensībām - ričukiem un motosportu - dalībnieku močiem. Ņemu nost, atsauci atstāju. Ja kāds domā savādākcitādi, mainiet atpakaļ. -- Zuiks (diskusija) 2019. gada 11. jūnijs, plkst. 16.26 (EEST)[atbildēt]

Piekrītu noņemšanas idejai. Ibo ņefig.--Egilus (diskusija) 2019. gada 11. jūnijs, plkst. 16.44 (EEST)[atbildēt]