Diskusija:Galīgs automāts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

"Galīgs" vai "galīgais"? Ir atšķirība. --Kikos 18:25, 9 maijā, 2009 (UTC)

Manuprāt Galīgs automāts (skatīt šeit), tāpēc arī pārsaucu lapu (pašam lapas saturam vēl neesmu ķēries klāt). Starp citu, par to atšķirību — galīgais automāts būtu jālieto, ja tāds būtu tikai viens vienīgs? Patiesībā man ir līdzīga neskaidrība rakstā par kompleksajiem skaitļiem: kompleksa skaitļa koordinātes vai kompleksā skaitļa koordinātes? --Marozols 18:41, 9 maijā, 2009 (UTC)
Koordinātas. Ja ir "komplekss", tad "kompleksa", bet ja "kompleksais", tad "kompleksā". --Kikos 18:46, 9 maijā, 2009 (UTC)
Man ir skaidrs, kā šos abus vārdus loka, bet dažreiz nav skaidrs kurā gadījumā kuru lietot. Ar tām koordinātām es cenšos uzmanīties, bet dažreiz gadās... Paldies. --Marozols 19:21, 9 maijā, 2009 (UTC)
Par koordinātām mēs jau izdiskutējām šeit. Kas attiecas uz tām noteiktajām vai nenoteiktajām vārdu galotnēm, tad rakstu nosaukumos būtu lietojama nenoteiktā galotne (komplekss skaitlis, galīgs automāts), bet tekstā atkarībā no konteksta. Sīkāk var palasīt šeit. --ScAvenger 19:27, 9 maijā, 2009 (UTC)