Diskusija:Hugo Celmiņš

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Bēdīgi slavens[labot pirmkodu]

"notiesāts pēc bēdīgi slavenā[nepieciešama atsauce] Krievijas PFSR Kriminālkodeksa 58. panta.", nez kā tad nosaukt pantu pēc kura tika nošauti tūkstošiem cilvēku? Kura saturs ir vienkārši smieklīgs un juridiski absurds...? --Kurlandlegionar 11:59, 8 jūlijā, 2009 (UTC)

Es nesaku ka tā nav, vienkārši vajadzētu atsauci. --SpeedKing (runāt  · devums) 12:30, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Izteikums "bēdīgi slavens" varētu arī nepatikt wiki pūristiem. --Krishjaanis 12:49, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Kāpēc tev par katru cenu vajag tādu apzīmējumu ? Ar atsauci vai bez atsauces - šis izteikums nav neitrāls un pants kā tāds nemaz nav tik slavens, tā izpildes rezultāts gan (lai gan - tur jau nav pants vainīgs, tos cilvēkus nošautu tā vai tā, pants vienkārši ir attaisnojums). Tā vietā var uzrakstītu par ko ir šis pants vai par ko šis konkrētais cilvēks ir notiesāts (kā ĀM lapā, kas dota ārējās saitēs), lai lasītājs pats izsecina vai tas ir vai nav sviests. Visģeniālāk vispār būtu uzrakstīt par šo pantu vai vismaz rezultātu vispār atsevišķu rakstu ~~Xil (saruna) 13:26, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Termins "bēdīgi slavens" nav enciklopēdisks. Jāņem ārā. Rīkosim balsošanu? --Kikos 13:31, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Kur šai enciklopēdijā ir uzskaitīti kritēriji "enciklopēdiskumam"? --Kurlandlegionar 13:59, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Tu negribētu lai es saku "bēdīgi slavenais mūlāps no tā foruma" rakstā par tevi - te mums ir jābūt oēc iespējas sausākiem un trulākiem ļaujot lasītājam izvērtēt kas ir bēdīgi slavens, kas ir stulbs, kas ir fantastisks. Angļu versijā var pavadīt gadu lasot visādus "gaidlainus" un "polisīs" par enciklopediskumu utt. --Krishjaanis 14:02, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Nu tad rakstiet tā, kā rakstīts pantā. tb "Pēc ... Hugo Celmiņš tika atzīts par tautas ienaidnieku un vēlāk nošaut Ļefortovas cietumā.". Lai jau katrs izlemj, kā esot Latvijā, Celmiņš nodarīja pāri nabaga padumjajai impērijai. --Kurlandlegionar 14:09, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Bet tas, ka šeit ir gandrīz tūkstotis uzlabojamu rakstu un droši, ka vēl varētu savāk vļ apmēram tikpat uz visādiem Turcijas ilsiem un sultaniem gan poverī. Nez, krievi atsaucītes saliekot uz regnum utt., savā viki var latviešus až vai par brūnajiem mērgļiem lamāt, kamēr šeit dēļ vienas mazas frāzītes sākas raganu medības. Nav ko brīnīties, ka mēs tie pakalpīgākie okupantu vēlmju izpildītāji bijām starp 3 Baltijas valstīm... --Kurlandlegionar 14:35, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Neviens taču tev neliedz aprakstīt faktu, runa ir par to kā tu to dari. Rakstīt rakstus tiešām ir būtiskāk kā tulkot noteikumus - en:WP:PEA ir saraksts ar nevēlamu izskaistinājumu piemēriem, to vidū ir arī bēdīgi slavens (infamous). ~~Xil (saruna) 14:42, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Drīkstu salikt visiem rakstiem, kuros ir šie vārdi, prasību pēc atsauces? --Kurlandlegionar 14:46, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Nebūtu uzsācis šo diskusiju un vienkārši pielicis atsauci gan jau vēl ilgi šis raksts tāds pats paliktu. Xill varētu tagad ķertie pie Kārļa Padega enciklopēdiskā stila uzlabošanas. --Kurlandlegionar 15:02, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Starp citu, uzrakstot vikipēdijas meklēšanā frāzi "bēdīgi slavens", ir redzams, ka tā ir arī citiem rakstiem. --GreenZeb (diskusija) 15:06, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Ļoti trāpīga replika. Caur meklētāju daudzus no tiem angļu valodā minētajiem vārdiem var atrast vikipēdijas telpā. --Kurlandlegionar 15:12, 8 jūlijā, 2009 (UTC)

en.wiki, ja nemaldos, tam ir veidne, līdzīgi kā "vajadzīga infokaste" vai "vajadzīgas atsauces", ko liek rakstam augšpusē. Varbūt uztaisīt to veidni - kur ar tendencioziem izteicieniem ir pilns, pielikt šo veidni, kur tādu ir maz, vienkārši novērst? --SpeedKing (runāt  · devums) 15:21, 8 jūlijā, 2009 (UTC)

Kurlandlegionar, stāstu par Prokrustu esi dzirdējis ? Dažos retos gadījumos šādi termini var būt adekvāti un tas, ka šis apzīmējums parādās vēl divos (ne sevišķi augstas kvalitātes) rakstos, neko nenozīmē. Ja tavuprāt kāds raksts ir jāuzlabo - ņem un uzlabo! Es krievu valodu nemāku un nezinu kāds ir tas likums, bet pieņemu, ka tev ir pilnīga taisnība, ka tas ir absurds, bet tas nenozīmē, ka likums ir bēdīgi slavens - likums vispār nav slavens, slavenas ir Staļina zvērības un aprakstot tās - vienkāršus, sausus faktus - tu vari pateikt to pašu un vēl daudz vairāk. Kāpēc tieši šie divi vārdi ir būtiskāki par pašu faktu ? ~~Xil (saruna) 15:25, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
Es ceru, ka tas Prokrusts neesmu domāts es, jo tas pavisam noteikti neatbilst "labas uzvedības noteikumiem" vikipēdijā, kurus likumpaklausīgie vikipēdisti ievēro ar lielu pietāti. Paloki vārdus un vēl daži raksti parādīsies. likums ir lasāms arī latviešu valodā, viens (1940. gada izdevums) man pat ir plauktā. Iesaku paskatīt kronoloģiju un pārliecināties, ka es neko neesmu teicis par KPFSR Kriminālkodeksu, bet gan par vienu pantu, pēc kura tika notiesāti un nošauti desmitiem, ja ne simtiem, tūkstošu cilvēki, kuri totalitārās varas acīs bija jāiznīcina neskatoties ne uz kādiem morāles vai ētikas principiem. Kāpēc? Tāpēc, ka cilvēku tupumam nav robežas un izlasot šo tekstu iespējams, ka liela daļa jau jaunās Latvijas bērni nesapratīs to, ka Hugo Celmiņš nebija ne kontrevolucionārs, ne arī vrag naroda. Dzīvē esmu redzējis daudz piemērus, kad cilvēki citē padomju grāmatas, jo galvā nekā diemžēl viņiem nav.--Kurlandlegionar 15:35, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
P.S. Pievienotajam tekstam ir viena būtiska vaina, PSRS/KPFSR kā okupantei nebija tiesības tiesāt Latvijas Republikas pilsoni. --Kurlandlegionar 15:35, 8 jūlijā, 2009 (UTC)
O, nē runa bija par to, ka nevajag tā rīkoties, nevis par to, kas tu esi. Cik es saprotu tu esi jurists, kam ir pieejama attiecīgā literatūra un varētu šo tekstu pats uzrakstīt labāk, ja vēlētos. Ja tu iedomājies, ka cilvēki, kuri meklēs un lasīs šo rakstu, būs tik dumi, ka nesapratīs, ko nozīmē "kontrarevolucionārs", kad papildus iekavās ir norādīts kādas tieši bija šīs darbības, tad ko nozīmē "bēdīgi slavens", bez papildu paskaidrojuma viņi sapratīs vēl mazāk. PSRS okupācija netika skarta arī tavā teksta versijā un tas ko viņi darīja bez kādām tiesībām, manuprāt, vispār būtu jāiztirzā atsevišķā rakstā. ~~Xil (saruna) 16:06, 8 jūlijā, 2009 (UTC)

Dzimānas vieta[labot pirmkodu]

Hugo Celmiņš dzimis 1877. gada 30. oktobrī Valkas apriņķa Lubānas pagastā. Lubānas pagasts bija Madonas apriņķi, jeb tas ir cits pagasts? --Feens (diskusija) 2016. gada 2. janvāris, plkst. 15.11 (EET)[atbildēt]