Diskusija:Iekšdedzes dzinējs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai ir autora atļauja izmantot šos attēlus Vikipedijā? Ja nē, tad diemžēl jāņem laukā.Dainis 12:25, 25 septembrī, 2006 (UTC)

Pie visām bildēm ir norādes kur tās ir ņemtas un daļa no tām ir no en.wikipedia...[labot pirmkodu]

Pirmajai (kur lietota sarkanā krāsa) un pēdējai (divtaktu dzinējs) nav redzams, ka autori būtu ļāvuši tās izmantot. Ar atsauci vien nepietiek. Divtaktu motora shēma, kā reize, izskatās, ir ar copyright (no šīs lapas [1] ).
Savukārt par vidējo attēlu (tas, kurš ņemts no angliskās Vikipēdijas) - viņš nav obligāti jāpārkopē uz latviešu Vikipēdiju, var likt faila nosaukumu "pa taisno" un tam vajadzētu parādīties arī mūsu Vikipēdijā.
Vikipēdijas diskusijās komentārus neliek ar lieliem burtiem. Tiek likta atkāpīte (ja kāds jau licis atsauci - par vienu kolu vairāk, nekā iepriekšējam diskusijas komentāram) un pēc tam tiek liktas četras tildes (tas uzražos lietotāja vārdu un laiku, kad komentārs likts).
Daarznieks 12:56, 25 septembrī, 2006 (UTC)
Nu labi, es sapratu bet ko tu iesaki ar tām bildēm? Janomaina ar citām? Pašu tekstu negribās dzēst ārā jo pats to uzakstiju.... un tas prasija laiku...
Jā, noteikti jāņem ārā - citādi Vikipēdijai var tikt taisītas problēmas. Par tekstu gan var neuztraukties un droši atstāt. Formāli par autortiesībām var sākt kasīties, ja kaut kādi 70 - 80% teksta ir analogi kādam citam tekstam kuru aizsargā autortiesības, bet ja kaut ko raksti, kompilē un tulko pats, tad šāda lieta nedraud. Nebūtu prātīgi pa tiešo pārrakstīt tekstus, piem. no www.letonika.lv
Vēl svarīgas lietas a) pirms sāc rakstīt rakstus, parūpējies par sekojošo: uztaisi kategorijas, kurās tos iekļaut. Nedrīkstētu būt tā, ka eksistē raksti, kas nav iekļauti nevienā kategorijā. b) Parūpējies, lai pie raksta būtu sānos redzams arī saraksts ar valodām, kādās vēl šis raksts sagatavots. Un pie reizes - parūpējies par to, lai angļu Wikipedia attiecīgajā rakstā par iekšdedzes dzinēju tiktu pievienota saite, ka šāds raksts sagatavots arī latviski. Tagad provēšu tās valodas "iekšdedzes dzinējam" pielikt pats un arī angliskajā Wikipedijā ielikšu saiti - bet turpmāk provē pats. Reti kuram jau ir laiks te skriet līdzi un citus pielabot. Par kategorijām gan labāk pats izdomā - paskaties, kādas kategorijas Vikipēdijā jau uztaisītas un kur labi iederētos Tavi raksti. Ja šādas kategorijas nav, uztaisi jaunu. (Automašīnas? Mehānika? Dzinējs? es jau tik labi nezinu) Droši prasi, ja ir kādi jautājumi. Es gan ar te jauniņais. :) Daarznieks 13:13, 25 septembrī, 2006 (UTC)
Valodu sarakstu var apskatīties angliskajā Wikipedia, attiecīgajā angliskajā rakstā. Pārslēdzot to uz "edit this page", var pa tiešo pārkopēt visu valodu sarakstu. Svarīgi neaizmirst arī pašu angļu valodu - to pašam jāpieraksta klāt attiecīgajā vietā pēc alfabēta. Starp citu, silti ieteicams kārtīgi patulkot to, kas angliskajā rakstā sarakstīts - tam jau vesela kaudze speciālistu gājusi pāri un uz šiem tekstiem var labi paļauties. Paskaties, tur simtiem komentāru diskusijā par iekšdedzes dzinēju sarakstīti līdz patreizējā kvalitāte uzdzīta un vēl joprojām tas raksts skaitās negatavs. Mums jātiecas uz vismaz tādu pašu kvalitāti. Daarznieks 13:26, 25 septembrī, 2006 (UTC)

Interviki[labot pirmkodu]

Konstatēju, ka citur pastāv divi raksti par tēmu de:Verbrennungsmotor un de:Verbrennungskraftmaschine, sākotnēji bijušas saites uz abiem, bet tad viens no botiem mums ir iedalījis pirmo, kas rādās ir otra apakštips - vai tā ir pareizi ~~Xil (saruna) 00:27, 28 augustā, 2010 (UTC)