Diskusija:Radars

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Diskusija:Jūras radars)

Kāpēc "jūras radars"? Manuprāt, īstajam raksta nosaukuma ir jābūt "radars". --Treisijs 20:03, 1 janvārī, 2008 (UTC)

Varbūt tāpēc, ka šis raksts ir par vienu radara veidu, nevis vispār par radariem. -Yyy 20:06, 1 janvārī, 2008 (UTC)

Var jau būt, bet tad te ir vairākas lietas, kas man nepatīk :)

Bilde, kura man nepatīk :)
  1. rakstā plaši un gari aprakstīts tieši par RADARA darbības principiem
  2. manā izpratnē jūras radars varētu būt kaut kas līdzīgs eholokatoram
  3. šī bilde, jo ir redzama lidmašīna, bet nu lab, lai jau iet, jo uz kuģiem jau ar var mēģināt noskaidrot, kur atrodas lidmašīnas
  4. starpwiki saitēs pārsvarā arī dominē termins : radars

Nu tāds i mans doms :) --Treisijs 20:15, 1 janvārī, 2008 (UTC)

Es te no rīta drusku paskatījos citās valodās, bet tieši jūras radaram veltītu rakstu nekur neatradu (tas, protams, netraucē šim rakstam būt, jo autors acīmredzot labi orientējas tēmā). Par radariem vispārīgā nozīmē būtu jāraksta atsevišķs raksts un, iespējams, šo to no šejienes varētu pārnest uz turieni, tad arī starpviki varētu izlabot. Eholokatoru nemēdz saukt par jūras radaru, bet laikam gan par eholotu vai sonaru. Protams, būtu labāk, ja tajā bildē būtu divi kuģi, ja kāds labi māk, var uzzīmēt :) --ScAvenger 21:02, 1 janvārī, 2008 (UTC)

Nepatīk man divi teikumi: Visefektīvākais radionavigācijas līdzeklis. Lielāko laiku sardzē pavada pie radara. Neviens nav visefektīvākais; radars varbūt ir visplašāk pielietotais, bet ne visefektīvākais. Lielāko laiku sardzē pavadīt pie radara ir tipiska jaunu stūrmaņu kļūda, ko normālās skolās kā vienu no pirmajām praksēs izskauž. Visu laiku stāvot ar seju radarā, it sevišķi iesācēji, neorientējas apkārtnē un ar laiku kļūst pilnīgi atkarīgi no radara. Ļoti daudzas avārijas ir ar tieši šo iemeslu. --Uldics 19:37, 24 jūlijā, 2009 (UTC)

Maini droši, kā tev liekas labāk, jo atsauču šiem apgalvojumiem tāpat nav (būtu labi tādas dabūt). --ScAvenger 19:44, 24 jūlijā, 2009 (UTC)