Diskusija:Kāpnes

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kāpnes un trepes[labot pirmkodu]

Pēc tezaurs.lv kāpnes būs arī dabiski un mākslīgi iedobumi klintīs vai nogāzēs, bet trepes tās nebūs... --GreenZeb — 2012. gada 29. septembrī, plkst. 01.11 (UTC +3)

Cik saprotu, tad kāpnes vairāk ir attiecinātas uz jebkādu kāpšanai paredzētu ietaisi, kamēr trepes attiecina pārsvarā uz cilvēka konstruētām kāpnēm. Bet tie var būt sinonīmi, jā. --GreenZeb — 2012. gada 29. septembrī, plkst. 01.14 (UTC +3)
Neuzskatu, ka vajag divus atsevišķus rakstus. Vienkārši šo informāciju vajadzēja iekļaut rakstā. --Treisijs (diskusija) 17:35, 29 septembrī, 2012 (UTC)
Trepes ir ģermānisms ar tādu pašu nozīmi. LLVV otrā nozīme ir nedaudz putraina, man nav skaidrs, ko viņi domājušui ar tiem dobumiem un robiem (izklausās it kā pēc iegrieztiem pakāpieniem, bet tad nav skaidrs kāpēc tas nepieder pie pirmās nozīmes), bet tā kā minētas terases un zivju kāpnes, iespējams runa ir par jebko, kas izvietots kāpņveidīgi dažādos līmeņos - manuprāt tā nav cita nozīme, bet metafora ~~Xil (saruna) 17:55, 29 septembrī, 2012 (UTC)