Diskusija:Kāzas

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šis teikums "Kāzas ir ceremonija, kurā tiek svinētas laulības sākums" ir pretrunīgs. Laulība nekādi nav saistīta ar kāzām, jo laulība ir sakraments un laulība tiek noslēgta vienīgi baznīcā, bet kāzas ir process, kas notiek dzimtsarakstu nodaļā.

Tas ir kā - ja laulājas baznīcā, tad kāzas nevar būt? :) --ScAvenger 09:13, 24 martā, 2010 (UTC)
Muļķības, jebkura konfesija var uzskatīt, kas ir vai kas nav laulība, bet definīciju nosaka Latvijas Civillikums, kurš neapgalvo, ka laulība būtu slēdzama tikai, piemēram, mošejā. Tad jāveido raksts laulība (sakraments), tad tas būtu korekti. -Feens 09:36, 24 martā, 2010 (UTC)

Par LV normatīvajiem aktiem droši vien nebūtu vērts runāt :) Bet, ja kāzas = laulības, vai pašiem nešķiet teikums neloģisks ?

Laulības ir ceremonija, kurā tiek svinētas laulības sākums. Kāzas ir ceremonija, kurā tiek svinētas kāzas sākums. - Laulibas

Paskaties vārdnīcā - šie vārdi ir sinonīmi tikai daudzskaitlī, laulība (vsk) ir savienība ~~Xil (saruna) 11:49, 24 martā, 2010 (UTC)

Ieskatījos pāris enciklopēdijās, gan baznīcu, gan parastajā. Tulkojot uz LV " Kāzas ir īpašs notikums, bet laulības ir process." Nav sinonīmi ;)

Ko tu īsti gribi teikt - joprojām nav pareizi ? Padomā piezemētākās kategorijās - laulība ir sava veida līgums - taisīšanās slēgt līgumu, tā slēgšana un apslacīšana nav pats līgums ~~Xil (saruna) 12:24, 24 martā, 2010 (UTC)