Diskusija:Kaķis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Raksta nosaukuma maiņa[labot pirmkodu]

Varbūt šo rakstu vajag pārdēvēt par Mājas kaķis, jo ir arī raksts ar nosaukumu Kaķi (par kaķu ģinti) un tad var rasties mazs sajukums ar diviem rakstiem, kuru nosaukumi ir ļoti līdzīgi. Otrs variants, rakstu ar nosaukumu Kaķi pārdēvēt par Kaķu ģints. --Treisijs 23:01, 5 janvārī, 2008 (UTC)

  • Pareizāk būtu tomēr šo lapu pārdēvēt par "Mājas kaķis", kas ir viena no kaķu (kaķu ģints) sugām. Bet vārdu "kaķis" pāradresēt uz "Mājas kaķis" --Jānis U. 21:18, 13 septembrī, 2008 (UTC)
Nevajag neko pārdēvēt, kaķis ir izplatītākais sugas apzīmējums un to arī cilvēki meklēs zem kaķa, bet ieraugot rakstu par ģinti sapratīs, ka tas nav īstais raksts un gan jau sameklēs pareizo ~~Xil (saruna) 22:20, 13 septembrī, 2008 (UTC)

Grāmatas par kaķiem[labot pirmkodu]

Pievienoju rakstam vairākas grāmatas latviešu valodā par kaķiem, bet nezinu īsti vai vajag tās url saites, jo tās visas ved uz vienas izdevniecības mājas lapu un tad jau sanāk gluži tāda kā reklāma. Ko citi saka?--Treisijs 20:54, 17 martā, 2009 (UTC)

Nevis izdevniecības, bet grāmatveikala mājaslapa. Manuprāt, var palikt, informācija tomēr visnotaļ par tēmu. --ScAvenger 05:29, 18 martā, 2009 (UTC)

Miskastkaķi[labot pirmkodu]

Man tā vien liekas, ka miskastkaķi gluži nebūs pareizais apzīmējums tiem kaķiem, kuri nevienam nav vajadzīgi. Varbūt kāds var palīdzēt un nosaukt viņus pareizāk?--Treisijs 13:29, 18 martā, 2009 (UTC)

Kaķis Vulgaris, bet ja nopietni tad tāda vienota nosaukuma ielu kaķiem (manuprāt)nav - ir gan tie kas pa miskatēm ņemas, ir gan tādi kas diemžēl ir pamesti. --~~

Papildliteratūra un saites uz internetveikalu[labot pirmkodu]

Kārtējais, iespējams, stulbais jautājums. Vai vikipēdijā tiek akceptētas saites uz internetveikaliem? Raksts ir novērtēts kā labs, tad, cik noprotu, šādu politiku godātie administratori atrod par labu esam?! -- Gaujmalnieks 17:47, 20 martā, 2010 (UTC)

Neakceptējam (manuprāt) gan. Bet varam jau uzrīkot balsošanu. --Kikos 18:06, 20 martā, 2010 (UTC)
Es pat nezinu. No vienas puses tas ir ellīgi ērti, bet no otras... Kas var traucēt kādam lietotājam likt saites uz savu internetveikalu, kur atrodama informācija, piemēram, par kādu fotoaparāta modeli?! --Gaujmalnieks 18:12, 20 martā, 2010 (UTC)
Smags jautājums - no vienas puses reklāma, no otras - derīga informācija par grāmatām. Bet slikti ir tas, ka pēc tirāžas pārdošanas saites tā vai tā vairs nedarbojas; šeit tas arī novērojams. --ScAvenger 18:21, 20 martā, 2010 (UTC)

Vecs aizrādījums[labot pirmkodu]

Šķiet, ka šo rakstu var izņemt no tiem, kam trūkst atsauču, nemācēju to izdarīt--Ingii 10:09, 3 jūnijā, 2010 (UTC)

Atsauce ir nepieciešama sadaļā "Etimoloģija". Tur ir redzams, kur konkrēti vajag atsauci. Tiklīdz tā būs dota, tā kategorija "raksti, kuriem trūkst atsauču" pati no sevis pazudīs.--Treisijs 10:12, 3 jūnijā, 2010 (UTC)

Nav pieminēts, ka latvieši kaķi dēvē arī par runci - gan jau ka no rūkšanas. Žēl ka arī angļu versijā nav pieminēts, kā kaķi izplatījās, jo Latvijā kaķu nebija pirms vāciešu ienākšanas.


vikipēdija ir brīva enciklopēdija, ko var papildināt jebkurš! --Biafra (diskusija) 22:44, 28 novembrī, 2013 (EET)
Kā tad nav pieminēts — Mājas kaķa tēviņus dēvē par runčiem... --ScAvenger (diskusija) 05:38, 29 novembrī, 2013 (EET)

Ņau, ņau![labot pirmkodu]

@Treisijs: savulaik Tu esi pievienojis šo tekstu: skat. šeit. Kāpēc "mņau", nevis vienkārši "ņau", kā to lielākoties ir sadzirdējuši? Ja tas gadījumā ir Kurzemei raksturīgi, vai tomēr nevajadzētu pieturēties pie izplatītākā varianta — "ņau"? --Zuiks (diskusija) 2019. gada 1. janvāris, plkst. 22.04 (EET)[atbildēt]

Tezaurā tāds „mņau” vispār nav atrodams. Ir tikai „ņau”, „mjau” un „miau”, no kuriem „ņau” nudien būs izplatītākais. —Turaids (diskusija) 2019. gada 1. janvāris, plkst. 22.40 (EET)[atbildēt]
Onomatopejas ir grūti pierakstīt, to parāda kaut vai vienu un to pašu dzīvnieku izdvesto skaņu pierakstīšana dažādās valodās. Ja liekas, ka ņau ir labāk, tad jau noteikti jāmaina, arī tāpēc ka tezaurā tā ir.--Treisijs (diskusija) 2019. gada 2. janvāris, plkst. 00.20 (EET)[atbildēt]