Diskusija:Klīze

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Automātiskās klīzes domātas St. Lawrence klīzes ar vertikāliem un horizontāliem ruļļiem? Tāpat ir vēl arī ruļļu klīzes ar tikai vertikāliem ruļļiem, tādām kā spolēm. —Šo komentāru pievienoja Uldics (diskusijadevums).

Raksta autors nav šeit rādījies trīsarpus gadus un diez vai kāds cits to tā varēs pateikt. Droši var papildināt, tāpat kā jebkuru citu rakstu. Bet ir viena cita problēma - tajos jūrniecības terminu rakstos ir papilnam attēlu bez jebkādām norādēm par izcelsmi un autortiesību statusu. Tādi būtu jādzēš ārā, bet nav ar ko aizvietot - varbūt vari līdzēt? Der jebkādas paša fotografētas bildes, ja vien ir vēlēšanās tās atdot sabiedrības lietošanā. --ScAvenger 20:51, 24 jūlijā, 2009 (UTC)
Avotā: Grāvītis J. Kuģu uzbūve. Latvijas Jūras akadēmija, 2004. 80.-81. lpp., runā par divām īpašām klīzēm. Viena no tām ir universālā un otra automātiskā klīze. Pie tam universālajai klīzei ir dots arī attēls. Pēc attēla tā ir klīze, kuru angliski sauc swivel fairlead. Tātad, droši vien, St. Lawrence fairlead latviski ir automātiskā klīze. Klīzes ar tikai vertikāliem ruļļiem (vadveltņiem) tajā pašā avotā dēvē nevis par klīzēm, bet ķēpēm. --Tttoooxxx (diskusija) 2019. gada 9. marts, plkst. 18.15 (EET)[atbildēt]