Diskusija:Kontinentālais šelfs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Diemžēl tajā bildē nav īsti saprotams, ko autors domājis ar iežu krāsām. Korektāk būtu bijis atainot okeāniskās un kontinentālās garozas atšķirības (kontinentiem ir arī granīti un gneisi, okeāniem — tikai bazalti; vismaz tā es atceros). Šelfa robeža pēc būtības ir tieši pāreja no kontinentālās uz okeānisko garozu. --ScAvenger (diskusija) 12:31, 17 oktobrī, 2012 (UTC)

bildē stāsts ir bišk par citu. bet starp citu varētu nelikt atšifrējumus un problēma atkrīt, jo šelfu, kas ir raksta priekšmets jau parāda. tā ir rīkojušies en.wiki. --Biafra (diskusija) 13:22, 17 oktobrī, 2012 (UTC)
Varētu arī nelikt. Es vadījos pēc krievu vikipēdijas, bet diez ko labi nesanāca :) --ScAvenger (diskusija) 16:26, 17 oktobrī, 2012 (UTC)
Atradu Zinātnes un tehnoloģijas vārdnīcā metamorfo un magmatisko iežu kopējo nosaukumu — tie ir kristāliskie ieži. Dažkart lieto arī to "cietie ieži", bet tas ir drusku plašāks jēdziens un tiešs tulkojums no vācu Festgestein vai krievu твердые породы. --ScAvenger (diskusija) 09:30, 19 oktobrī, 2012 (UTC)
nu tad jau tā būs. es šo terminu galvā pārliku, bet viss aizmirsies, likās ka dolomīts tak ar ir kristālisks... ģeoloģija galīgi aizmirsusies. --Biafra (diskusija) 18:26, 19 oktobrī, 2012 (UTC)
Dolomīts un vairums citu nogulumiežu (pat māli) arī ir kristāliski (vai "slēptkristāliski"), bet tie neveidojas, kristalizējoties vai pārkristalizējoties augstā temperatūrā. --ScAvenger (diskusija) 18:49, 19 oktobrī, 2012 (UTC)