Diskusija:Krievvalodīgie

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Apsveicu ar kārtējā politiskā raksta izveidi, kas slēpjas aiz vienkāršā vārda krievvalodīgais! Es atvainojos par atļaušanos kritizēt, bet pie katra raksta par krievvalodīgajiem, krievu valodu u.c. lietām, kas vairāk attiecas uz kultūru un valodu, likt klāt atsevišķu partiju (PCTVL un SC) programmu sastāvdaļas ir vairāk kā neobjektīvi, jo tādējādi visi šie raksti iegūst politisku nokrāsu un lasītājam "vajadzīgais viedoklis" jau ir uzrakstīts priekšā. Tikpat labi varētu jautājumā par Nacionālo bibliotēku pielikt arī atsevišķu sadaļu, ka partija PCTVL to neatbalsta, jo viņi to tiešām tā ir teikuši un šķiet, ka autoram tas ir svarīgi. Bet šis svarīgums šķiet attiecas tikai uz pašu autoru, nevis Vikipēdijas lasītāju, kas vēlas iegūt neitrālu informāciju par kādu tematiku. --Apogs88 20:56, 30. maijā, 2007.

Pievienojos Jūsu stipri novēlotiem apsveikumiem par raksta (par neapšaubāmi nozīmīgu tēmu - 3 starpvikas to parāda) tapšanu. Kas attiecas uz citātu no PCTVL dokumenta un vispār politisko sadaļu šajā rakstā, to nepievienoju es, bet iestāšos par to, kas pievienoja: viņš/a darbojās korekti, un nepasniedza minēto viedokli kā "vajadzīgo". Kas attiecas uz lasītāja interesēm - vajadzīga ne tikai neitrāla, bet vispusīga informācija, tātad - arī par viedokļiem par raksta tēmu (protams, pilnība te nav sasniedzama - par nozīmīgiem viedokļiem), nepasniedzot tās kā patiesību. P.S. Neviens neprasa jums atvainošanos par kritiku, bet jūs varētu arī papildināt rakstu ar citiem viedokļiem, un būt tāds pats raksta autors kā citi. Nevēlaties? Labi, es jau pieliku. 217.198.224.13 18:34, 30 maijā, 2007 (UTC)
Tā arī nesaņēmu atbildi uz jautājumu, uz ko vēlējos saņemt atbildi - Vai tiešām katrs raksts par krievu valodu, krievvalodīgajiem u.c. pamata nozīmē nepolitiskām lietām jāliek klāt politika? Vai tiešām nav iespējams uzraktīt par krievvalodīgajiem cilvēkiem Krievijā un pasaulē? Viss ko es redzu ir Krievvalodība politikā! --Apogs88 21:46, 30. maijā, 2007.
Ne katrs raksts (piemēram, rakstā krievu valoda politikas tikpat kā nav - saites uz rakstiem par tēmām, kur kruevu valoda savijas ar politiku, un minēšana, kur k. v. ir oficiāla). Bet ir politizētās lietās, un rakstos par tām nākas rakstīt arī par politiku. Ja jūs nesaskatat neko citu — žēl, varat paskatīties vēlreiz. Varat pat pielikt. 217.198.224.13 18:49, 30 maijā, 2007 (UTC)

Krievi šo terminu definē citādi[labot pirmkodu]

Krievu vikipēdijā definīcija visnotaļ atšķiras: "Самой большой русскоязычной страной является Россия", nevis "dzīvojošu ārpus Krievijas teritorijas". --anonīms 07:56, 6 oktobrī, 2008 (UTC)

Nevaru atrast kur, bet es par to diskutēju ar Kuzminu. Tā kā nevarēju piedāvāt korektu latvisku terminu cilvēkiem, kuru "pirmā" valoda ir krievu valoda (tos visus nevar saukt par krieviem, ja viņi paši saka, ka viņi ir, piemēram, baltkrievi vai tatāri). Tad nu palika tāds apzīmējums kādā šos cilvēkus sauc viens politiskā spēka spektrs. Ja ir idejas - uz priekšu. --Feens 08:06, 6 oktobrī, 2008 (UTC)
Kuzmins arī atsaucās uz analoģisku jēdzienu en:Francophone. Ir arī en:Anglophone, tad jau zinatniski būtu rusofoni :) --Feens 08:07, 6 oktobrī, 2008 (UTC)

:::Eu, atradu šo jēdzienu - en:Russophone. (bija interwiki :)). Nu tātad - angļu traktējums ir līdzigs mūsējam. --Feens 08:12, 6 oktobrī, 2008 (UTC)

Beidzot sapratu tavu piebildi (lēni pielec) un izlaboju rakstā. --Feens 08:16, 6 oktobrī, 2008 (UTC)