Diskusija:Kušānu valsts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šādiem rakstiem vajadzētu kaut vai vienu atsaucīti latviski. Vismaz lai pārliecinātos, ka runa neiet par teritoriju starp Rēzekni un Maltu :) Ka tāds nosaukums latviski tiek lietots (nav ne "kušu", ne "Kušas", ne "kušanu" valsts). Es protams ceru, ka Lietotājs:Anonīms caurskata rakstus par vēsturi, bet tomēr... Paskatoties citu valodu rakstos, drīzāk izskatās, ka jābūt Kušanas valsts. --Kikos 17:33, 7 maijā, 2009 (UTC)

Saliku atsauces no viena avota un kaut kad vēlāk salikšu vēl (arī Ilustrētajā Zinātnē vai Ilustrētajā vēsturē kaut kad bija raksts par kušāniem) - kad būs laiks - pameklēšu. Turklāt, ja paskatās indo-irāņu vietvārdus ar izskaņu -ān, tad dominē garais ā - Ātešāns, Irāna utt - neskaitāmas šī reģiona pilsētas (skat kartē) --Riharcc 18:09, 7 maijā, 2009 (UTC)
Arī Ilustrētajā Zinātnē (Nr.03/2008 76.- 81.lpp.) ir Kušānu valsts un Kušānu impērija, tā kā nu jau ir divi svaigi (abi 2008. gada) diezgan autoratīvi avoti (turklāt abos ir vēsturnieki-konsultanti), kur ir Kušānu valsts (nevis Kušanas, Kušas, Kušanu utt.). Kad būs laiks, pieķeršos šim rakstam un papildināšu.--Riharcc 11:30, 8 maijā, 2009 (UTC)