Diskusija:Liberālisms

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pēc liberālisma definīcijas esošā sadaļa pēc būtības stilistiski neatbilst enciklopēdiska šķirkļa prasībām, tomēr es to te iekopēju izvērtēšanai. Iespējams, kādam radīsies arī vēlme ko pārrakstīt kvalitatīvāk un tad jau var noderēt.—Šo komentāru pievienoja No-one (diskusijadevums).

Ekonomiskā politika zem liberālisma[labot pirmkodu]

Šajā rakstā tāpat kā citu politisko ideoloģiju raksots iedalīju liberālismu pēc tā kā zem viņa parasti plūst nauda. Tātad liberālisma gadījumā sociālistiski (par piemēru ņemot kaut vai amerikāņus vai rietumeiropiešus, kuriem parlamentāra sistēma ir bijusi ilgāk un viss tas ir vairāk izkristalizējies nekā Latvijā.) Protams, ka par to var diskutēt. SV 10:27, 19 septembrī, 2011 (UTC)

"Neo-klasiskais liberālisms"[labot pirmkodu]

Tātad ir tāda Austriešu skola, kura ir kapitālistiska un ir tāds "(neo-)klasiskais liberālisms" no 20. gs. sākuma, kurš balstās uz šīs skolas ekonomiskā ziņā. Mūsdienu liberālisms ir kreiss (sociāldemokrātisks) un te ir kārtējais semantic shift, kad vārda nozīme ir mainījusies par 180 grādiem no kapitālistiskas uz sociāldemokrātisku. Mūsdienās neo-klasiskā liberālisma nozīmei atbilst libertisms[1]

  1. From politics past to politics future: an integrated analysis of current and emergent paradigms, Alan James Mayne, ISBN 9780275961510, 124. lappuse Google Books

Tagad rakstā negribu likt šito , bet ja rodas diskusija par to vai lib. ir kapit. vai soc. dem. tad šitas neo-klas. lib. varētu izskaidrot avotus kas atsaucas uz liberālismu kā kapitālistisku. SV 21:59, 22 septembrī, 2011 (UTC)