Diskusija:Ģenerāļa Jona Žemaita Lietuvas militārā akadēmija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lietuviski ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija. Ierosinu pārdēvēt par "Ģenerāļa Jona Žemaiša Lietuvas kara akadēmija" vai "Lietuvas kara akadēmija". --Dainis 10:48, 7 oktobrī, 2009 (UTC)

Apzīmējums "militārā akadēmija" figurē oficiālajos dokumentos latviešu valodā - gan nosaukumu, gan informāciju ņēmu no manā rīcībā nonākušajiem NAA pārskatiem (kurus dabūju no ģen. Krēsliņa). Arī interesents meklēs "militārā akadēmija" (ja lasījis ko latviešu valodā vai angļu mēlē), vai arī "kara akadēmija" (ja priekšzināšanu par šo mācību iestādi nav), bet tas ģenerālis žemaitis nevienam neko neizsaka. Nu līdzīgi kā, piemēram, meklēs taču "Mākslas akadēmija", nevis "Vilhelma Purvīša mākslas akadēmija". Man jau šķiet, ka prātīgāk šķirkļa nosaukumu atstāt kā ir, tekstā nosaukumam pievienot to Žemaiti un no tāda pāradresāciju uztaisīt. --anonīms 11:00, 7 oktobrī, 2009 (UTC)
Nav jau runa par meklēšanu (to risina ar pāradresāciju), bet tieši par precīzu nosaukumu. Labi, ja latviešu kara vīri tā sauc oficiāli, lai tā arī paliek. --Dainis 11:14, 7 oktobrī, 2009 (UTC)
Nav mans lauciņš - kā izlemsi, tā būs. Nepretendēju ne uz ko. :) Caurskatīju NAA materiālus (nu tur visādas tapšanas dokumentācijas, vēstules par pakāpju maiņām utt.) un uzdūros tādam īsam apskatam - bija salīdzināts, ka leiši letiņiem ieliek militārās izglītības kvalitātes ziņā. Visur nosaukums figurēja tā, tāpēc tā arī ieliku. Var taču pārdēvēt, jo pāradresācija no šī nosaukuma taču saglabāsies. Pie tam šaubos, vai te varam spriest par kādu iesakņojušos terminoloģiju. Piemēram, Kauņas universitāte vairāk ir pazīstama kā Kauņas Vitauta DIžā universitāte, tb patrona vārds nosaukumā nebūt netraucē - viss atkarīgs no tā, kurš nosaukuma variants pirmais "iziet tautās" un kļūst populārāks. Tā kā pārdēvē uz "Ģenerāļa Jona Žemaiša" (moš jāpavaicā zinātājiem, vai leišu mēlē "kara" nozīmē to pašu ko latviešu valodā, jebšu drīzāk "militārā" pēc saturiskās jēgas?). --anonīms 11:48, 7 oktobrī, 2009 (UTC)