Diskusija:Minimālais pāris

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Skatīt arī[labot pirmkodu]

Nepatīk man tie "skatīt rakstu [x]". To vajadzētu kaut kā viltīgi iedabūt tekstā (piemēram, šajā gadījumā varētu "jo veidojas geminācija" vai nu kas tur ir tēmu tik labi nepārzinu, lai neteiktu vairāk). Parasti tiek veidotas skatīt arī sadaļas, kas gan šoreiz nebūs risinājums. --FRK (diskusija) 09:56, 1 septembrī, 2014 (EEST)

P.S. var droši rakstīt "skatīt arī", nevis "skat. arī". Vieta mums nav jātaupa (un mēs, lvwiki kopiena, pirms dažiem gadiem nolēmām šo vārdu savienojumu nesaīsināt) + latviešu valodā netiek lietotas šīs domuzīmes –, bet gan šīs te: —. Skatīt šo te. --FRK (diskusija) 09:59, 1 septembrī, 2014 (EEST)
Hm, es ar to "(sk. xxx)" diezgan bieži slimoju... --ScAvenger (diskusija) 23:05, 1 septembrī, 2014 (EEST)
Nesaku, ka ir viegli atturēties no vilinājuma ielikt tās iekavas. Bet vismaz ir, kur augt :) --FRK (diskusija) 23:27, 1 septembrī, 2014 (EEST)
Var palīgteikumus linkot (šajā gadījumā labs kandidāts varētu būt "neveido minimālo pāri, jo atšķiras gan pēc patskaņa, gan līdzskaņa garuma" un linkot uz pēdas izohroniju). Nesen, piemēram, liku saiti visai frāzei "tā kā to izrunā Rīgā", lai izvairītos no vajadzības likt iekavas ar "skat. sadaļu Sinkrētisms latviešu valodas dialektos rakstā Zilbes intonācija", kas ir daudz garāk. Jebkurā gadījumā, ja radīsies vajadzība pēc pirmās konstrukcijas centīšos rakstīt "skatīt" nevis "skat.".
Vai ir kāds avots, kas apstiprina, ka latviski lieto tikai mdash un, ka ndashes nav OK? Pamanīju, ka ir diezgan izsmeļoši raksti defise un domuzīme, pēdējā ndash tika saukta par "īso domuzīmi", bet nebija nekas rakstīts par viņas nevēlamību, derētu pievienot? Man īstenībā labāk patīk mdashes, bet ndash ir tas, ko es varu viegli ierakstīt ar tastatūru (Windows 7). Būs vien jāraksta entītija —, laikam (nav, protams, nekas sarežģīts). Neitrāls vārds (diskusija) 05:49, 3 septembrī, 2014 (EEST)
Nav gan oficiāls avots, bet tur ir atsauce. Domuzīmi vislabāk rakstīt ar kombināciju Alt-0151. Vai arī no EditTools simboliem apakšā. Praktiski ndash un mīnuszīme ir viens un tas pats, to lieto matemātikā u.c. --ScAvenger (diskusija) 08:31, 3 septembrī, 2014 (EEST)
Principā tajā blogā rakstītais apstiprinās (viens no pirmajiem nuclearsecrets komentāriem komentāru sadaļā). Pirmsdatoru laikmetā izdotajās grāmatās patiešām ir mdash, pēc tam arī ar valodniecību saistītajās ir ndash (vismaz pārsvarā). --FRK (diskusija) 09:22, 3 septembrī, 2014 (EEST)