Diskusija:Moriss Ravēls

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pirms kaut kas tike mainīts — šis taču der eksonīmam (tapat kā Sibeliuss).--FRK (runas/darbi) 14:26, 25 novembrī, 2011 (UTC)

Es uzskatu, ka džeks nejēdz, ko dara. Par šo jau rakstīja Zemgalietis šeit un šeit. Pilnībā piekrītu visam viņa teiktajam! --GreenZeb — 2011. gada 25. novembrī, plkst. 18.10 (UTC +2)

Ierosinu šim rakstam nomainīt nosaukumu ar īso "e" burtu. Man un Jums jau piekrīt un turpinās piekrist muzikologi. Nevajag mudināt cilvēkus lietot nepareizu un gadu gaitā neigājušos uzvārda lietojumu. Kā pareizi panākt to, ka citos rakstos izmantotais nepareizais uzvārda lietojums turpinātu funkcionēt? Ar-t (diskusija) 09:29, 27 novembrī, 2013 (EET)

Pēc atveidošanas priekšrakstiem būtu jāraksta Ravē (nelokāms), bet tā kā persona ir slavena un ar senu tradicionālo vārda lietojumu, būtu jāatstāj literatūrā (drukātajās enciklopēdijās un mācību literatūrā) lietotā forma. Ja ir vairāki varianti (ar īso vai garo "e"), priekšroka būtu jādod formai Ravēls. P.S. Muzikologi lai kreņķējas par mūziku, nevis onomastiku. --Kikos (diskusija) 10:21, 27 novembrī, 2013 (EET)
Skaidrs. Paldies par izsmeļošo atbildi! Būs ko maniem muzikologiem pastāstīt. Izlaboju rakstu. Ar-t (diskusija) 13:32, 27 novembrī, 2013 (EET)
Nav tiesa, pēc atveides priekšrakstiem ir Ravels (tā ir arī franču atveides norādījumos). Izrunājamu l vārda beigās neatmet. E šajā vārdā izrunā īsi, tā ir gan atveides norādījumos, gan LPE: Ravels. --Apekribo (diskusija) 2017. gada 22. septembris, plkst. 12.32 (EEST)[atbildēt]