Diskusija:Nacionālisms

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Manuprāt, rakstā minētās saites vairāk piederētos sadaļai "Galējs nacionālisms" un patlaban rada nepareizu priekšstatu par nacionālisma raksturu. Varbūt derētu ko mainīt? --Tail 12:19, 2 decembrī, 2005 (UTC)

Tā tas ir. Vienīgā problēma, ka Latvijā politika vispār, manuprāt, ir diezgan nacionālistiska Rietumeiropas nozīmē. Tad nu iznāk, ka par nacionālistiem Latvijā sauc galējos nacionālistus. Eiropas mērogā Jaunais Laiks arī ir gana nacionālistisks, tikai Latvijā tos sauc par labējiem, kas arī gluži neatbilst būtībai. Tā ka nezinu, ka vajdzētu. --Feens 13:46, 2 decembrī, 2005 (UTC)
Nacionālisms ir etniski politiska ideoloģija, kas pirmajā vietā stāda nācijas identitātes konceptu - vai vārdu koncepts (latviešu valodā tāda nav) nevarētu aizstāt ar piemērotāku, piemēram, jēdziens (kas ir šī vārda tulkojums latviešu valodā). Arī vārdu identitāte varētu pateikt latviskāk - nacionālistiem jau nu vajadzēja to zināt.--Riharcc 15:04, 19 martā, 2009 (UTC)
JL vai tad nav liberāļi? Liberālisms ir pa labi politiskajā spektrā, cik nu man ir saprotams tas dalījums. Nu kas tagad vainas vārdam koncepts, nav taču no slāvu valodas, ūrrā patrioti var mierīgi čučēt... --Kurlandlegionar 15:18, 19 martā, 2009 (UTC)
Jūs paskataties kad tie komentāri rakstīti. --Krishjaanis 15:19, 19 martā, 2009 (UTC)

Par rakstu (skat hronoloģiju)[labot pirmkodu]

Rakstā nekas nav minēts par to, kas ir nacionālisms, bet ir vienkārša nacionālisma propaganda, tāpēc tas, pēc manām domām, nav būtisks, bet pati kluba 415 lapa ir būtiska lai gūtu vispārēju informāciju. --Feens 09:42, 3 decembrī, 2005 (UTC)

Kāpēc no pirmīt ierakstītajām biedrībām

   Kreisie Patrioti
   Latviešu nacionālistu klubs (agrāk ar nosaukumu "Klubs 415")
   Biedrība "Latvietis"
   Latvijas Nacionālā fronte
   Tēvijas Sargi
   Gustava Celmiņa Centrs

viena konkrēta nacionāļu organizācija tikusi dzēsta? —Šo komentāru pievienoja Muji (diskusijadevums).

Kura tad, "Kreisie patrioti"? Ak, lūdzu, Vikipēdija nav vieta, kur reklamēt savu kantori. Lai ievietotu šo biedrību saraksta, sākumā jāpierāda, ka tai ir savs enciklopēdisks nozīmīgums (skat. en:WP:Notability), kas vislabāk atspoguļotos tajā, ka par biedrību būtu savs raksts. Tad būtu jāatrod droši avoti (en:WP:RS), kas kā KP ideoloģiju vai vienu no ideoloģijām pieminētu nacionālismu. Tas pats protams attiecas arī uz pārējām organizācijām. Teiksim, manuprāt, "Tēvijas Sargus" var droši ņemt laukā. --Glebb (diskusija) 03:09, 2 februārī, 2013 (EET)
Man liekas, ka cilvēkiem ir vienalga, kurā vietā pēc skaita atrodas, kura organizācija, nav jau tik daudz, bet NA - http://news.lv/Latvijas_Avize/2012/12/07/Nacionalaja-apvieniba-rugst-nemiers Vēl ir labs raksts "Vesti Sevodņa", kur viņus dēvē par nacistiem, nevaru uz sitiena atrast Agrāk šeit bija organizācijas lapa ar dažādām saitēm uz laikrakstiem, bet kādi politiskie aktīvisti viņu izdzēsa. Tas, ka viņa nav margināla organizācija, domāju pierāda kaut vai tas, ka viņa cauri Saeimai spēj izstumt savus likumprojektus http://kreisiepatrioti.lv/zinas/116-pvl2 —Šo komentāru pievienoja 85.254.244.224 (diskusijadevums).