Diskusija:Nikolā Apērs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vārda atveidošana[labot pirmkodu]

Iekš to Google parādās Nikolā, bet pēc franču īpašvārdu atveidošanas sanāk Nikolass. Kā ir pareizi? Nav man pārliecības. --Treisijs 16:44, 2 janvārī, 2011 (UTC)

Neesmu es Kikos, bet pēc franču īpašvārdu atveides grāmatiņas ir jābūt Nikolā. Un Nikolass tur neiznāk, bet gan "Nikolajs" (īpaša piezīme Kikosam - 101. lpp. (lai var ātrak atrast, ja neticas)), bet tā kā jaunais izdevums mēdz arī gļučīt, tad jāpagaida Kikos. Un krieviem arī izskatās ar manu nespeciālista aci, ka ir "Nikolajs".--FRK (runas/darbi) 19:11, 2 janvārī, 2011 (UTC)
Vai burts s ir mēmais līdzskanis? Kas vispār ir mēmais līdzskanis? Franču īpašvārdu atveidošanas rakstā ir diez gan bieži pieminēti "mēmie līdzskaņi" --Treisijs 19:17, 2 janvārī, 2011 (UTC)
Mani arī starp citu interesētu, kas ir mēmais līdzskanis. Tā izskatās, ka vari droši pārvietot uz Nikolā. Pamatojums 1) kaut vai šis 2) grāmatā diezgan bieži ir pieminēts kā piemērs Nicolas atveidošana uz Nikolā, tātad grāmata negļučī šoreiz. Nikolajs ir atzīmēts ar zvaigznīti, kas nozīmē, ka tā ir vēsturiski ieviesusies forma.--FRK (runas/darbi) 19:32, 2 janvārī, 2011 (UTC)
Tā kā iekš slavenās Google ir Nikolā, kā arī ir Nikolā Anelka un Nikolā Sarkozī, tad es pārvietoju. --Treisijs 19:48, 2 janvārī, 2011 (UTC)