Diskusija:Orhans Pamuks

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

dažas apvaicāšanās: - par vārdu; ir nācies dažkārt redzēt, ka šo autoru latviski dēvē Orans Pamuks ("... Izraisot nelielu skandāliņu, Nobela prēmija literatūrā tika piešķirta 54 gadus vecajam pasaulslavenajam turku romānistam Oranam Pamukam, kura vārds šogad izskanējis pret viņu ierosinātās apsūdzības dēļ, jo rakstnieks bija atzinis genocīdu pret armēņiem dzimtajā Turcijā ..."); - latviski jau viņš nav tulkots? Žēl.

Kur paraksts??? Bet Orans ir nepareizi, jo tas „h” turku valodā ir jāizrunā tā pat kā latviešu valodā un transliterācijā nepazūd. Piemēram, TVNET rakstīja Orhans: Nobela prēmiju literatūrā saņem Orhans Pamuks (papildināts) --Juris Yunuş Tiltiņš 11:54, 13 martā, 2007 (UTC)
Vēl arī šeit: EMM News Explorer norādīts, ka vairākās valodās viņa vārds rakstāms ar „h”, tai skaitā - latviski. --Juris Yunuş Tiltiņš 11:58, 13 martā, 2007 (UTC)
paraksts, ak vai, domāju, ka tas ievietojās automātiski. Lūdzu, paraksts -
--Papageno 09:09, 14 martā, 2007 (UTC)
Ar vārdu "Orans" saskāros, kad meklēju viņa tulkojumus latviski. Neatradu. Bet par Oranu autors ir dēvēts šeit - [1]
Autoram ir arī skaisti noformēta grāmata "Stambula. Atmiņas par pilsētu" [2]. Ar bildēm. Maksāja pāri par 30 lirām (angļu tulkojums), tāpēc nenopirku, kaut arī apraksts uz aizmugurējā vāciņa likās vilinošs. Vēl kaut kur lasīju, ka autors, nāves baiļu dzīts, ir pārcēlies dzīvot uz Ņujorku.
Apskatījos LZA ziņu, bet tur beigās pievienota viens teikums: Pēc Latvijas preses materiāliem. Tādēļ to noteikti nevar uzskatīt par avotu, jo pašos "preses materiālos" (piemēram, Leta ziņās) rakstnieka vārds ir Orhans nevis Orans. Apskatījos arī lapu no amazon.co.uk, kur visās vietās bez izņēmuma rakstnieka vārds ir Orhans (arī uz skaistā vāka). Turku valodā burtu „h”, kā jau rakstīju, izrunā identiski latviešu valodas burtam „h”, tādēļ neredzu pietiekamu pamatojumu tam, ka turku valodas vārdos būtu atmetams burts „h”, tos pārnesot latviešu valodā.--Juris Yunuş Tiltiņš 17:44, 14 martā, 2007 (UTC)