Diskusija:Osmaņu impērija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šis raksts bija latviešu Vikipēdijas vērtīgs raksts. Skatīt diskusiju. Atzīts 2007. gada 5. martā.
2009. gada 16. jūlijā rakstam tika atņemts vērtīga raksta statuss.

Šis raksts ir Vikipēdijas latviešu valodā labs raksts. Skatīt diskusiju. Atzīts 2009. gada 20. jūlijā.

Otomāņu vai otomaņu?[labot pirmkodu]

Kā tad ir pieņemts latviešu valodā? Google atrod aptuveni 5 lapas ar "otomāņu" un aptuveni 19 - "otomaņu". Mana valodas izjūta (un atmiņas no skolas vēstures stundām) saka priekšā, ka "otomaņu". --Jūzeris 21:59, 9 jan. 2005 (UTC)

Man arī pirms kāda laika ieinteresēja šis jautājums, tad lūk, LPE ir Osmaņu impērija :). Varētu būt arī korekti, jo pirmais Osmaņu impērijas valdnieks bija Osmans I, kas arī nodibināja to dinastiju. Vienīgi dažiem cilvēkiem tīri psiholoģiski varētu nepatikt, ka krieviski ir osmanskaja imperija, bet angliski Ottoman Empire. Bet arī turciski ir Osmanlı İmparatorluğu, un vāciski Osmanisches Reich, tā ka mans priekšlikums - Osmaņu impērija.
[1]
Piedod, neparakstījos --Feens 22:44, 9 jan. 2005 (UTC)
P.S. Mana ideja ir, ka otomaņu ir anglicisms.
Ok, tad ir skaidrs. Palabošu un pārvietošu te dažas lapas. :) --Jūzeris 22:53, 9 jan. 2005 (UTC)

Šodien Juristiltins nomainīja karogu no impērijas uz šobrīdējo Turcijas. Saprotu, ka tie ir līdzīgi, bet tomēr tie nav vienādi. SpeedKing 18:24, 27 jūlijā, 2007 (UTC)

Jā, jo vienreiz to jau biju nomainījis, bet tad kāds bija atkal nomainīja uz pirmspēdējo karogu. Tagadējais Turcijas karogs ir identisks Osmaņu impērijas pēdējam karogam. Tas redzams neskaitāmās fotogrāfijās un ilustrācijās, kādas tika izgatavotas Osmaņu impērijas pastāvēšanas pēdējos gados. Vairāk lasīt šeit: Osmaņu impērijas karogi. --Juris Yunuş Tiltiņš 09:19, 28 jūlijā, 2007 (UTC)