Diskusija:Pitagorisms

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Jāapvieno ir, lai nedublējas. Šķirklis tapis pārpratuma dēļ, jo vēstures literatūrā tāda termina "pitagoriešu skola" nav. Meklējot info par citu jautājumu, filozofijas enciklopēdijā uzdūros "Pitagorisms" un nolēmu to pārrakstīt saviem vārdiem un ielikt te (jo uz to laiku pa laikam kādos šķirkļos atsdauces). Tikai kad biju ielicis (jo meklētājs uz "pitagorisms" nereaģēja), pamanīju to Pitagoriešu skola. Nebūtu iedomājies ar tādu nosaukumu meklēt. --anonīms 08:04, 22 februārī, 2008 (UTC)

Vēstures literatūrā nav, bet E-mistikā ir ;) , piem. [1]. Lai nākamreiz šādi "gļuki" negadītos, ļoti laba ir poga Norādes uz šo rakstu. Ja no Pitagora to nospiestu, uzreiz redzētu, ka ir raksts Pitagoriešu skola. Tagad, protams, vajadzētu apvienot. Vai nebūtu raksts jāsauc vienkārši pitagorieši (kā tas pašā rakstā arī nosaukts), jo, cik nu esmu latviski lasījis, parasti literatūrā šo tradīciju apzīmē šādi (varbūt kļūdos, un pitagorisms ir vispāratzīts termins)? --Feens 08:20, 22 februārī, 2008 (UTC)
Vainīgs, mea culpa! Neapmeklēju calis.lv, e-mistika u.tml. vietas, līdz ar to daudz ko palaižu garām. Tas bija mirkļa vājums - labošos. :) Aber "pitagorisms" ir enciklopēdijās (ņēmu to no Filozofijas enciklopēdijas) un akadēmiskajā literatūrā lietots termins. --anonīms 08:28, 22 februārī, 2008 (UTC)
Nu tad paliekam pie pitagorisma. Man prieks, ka apsolies apmeklēt arī citus vērtīgus tīkla resursus (ne tikai vikipēdiju). --Feens 08:35, 22 februārī, 2008 (UTC)