Diskusija:Pjērs Simons Laplass

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Zemgalieti, vietu nosaukumus un personu vārdus, par kuru tulkojumu nebiju pārliecināts, es atstāju oriģinālvalodā. Ja zini, tad palīdzi un iztulko, nevis dzēs laukā veselu paragrāfu.

P.S. Kas tieši tev rakstā likās neenciklopēdisks? Pokemonu Meistars (diskusija) 20:04, 22 jūnijā, 2013 (EEST)

Padomā pats. --Zemgalietis (diskusija) 00:52, 23 jūnijā, 2013 (EEST)
1. Kāda jēga ielikt šķirkļa beigās 'dzīves sākums' / 2. Visi 'ievērojamākais, ģeniālākais etc' nav enciklopēdiski / 3. Ja nemāki iztulkot, atrast avotu ar atveidojumu, tad varbūt neāksties — nemaz nejūti, ka problēmas ar latviešu valodu? / 3. Iztiksim bez otšķirīgiem faktiem a la no vismaz līdz 1750. gadam, bet Pjērs Laplass seniors arī tirgoja sidru. --Zemgalietis (diskusija) 01:06, 23 jūnijā, 2013 (EEST)
Manuprāt, pārāk bargi — tas teksts bija labojams, nevis uzreiz dzēšams. Tavā tekstā arī var atrast universitātes nosaukumu oriģinālvalodā un dažādas sīkas kļūdas terminos — tāpēc uzreiz būtu jādzēš visu rakstu? Kāda vaina bija, piemēram, Laplasa parakstam? Par universitāti — latviski laikam būtu Kānas Lejasnormandijas universitāte vai Kānas universitāte Lejasnormandijā. --ScAvenger (diskusija) 02:28, 23 jūnijā, 2013 (EEST)
Visu cieņu, ScAvenger, bet tu lieliski zini, ka neviens to tekstu nekārtos. Tiks ielikta veidne un tās muļķības tur karāsies pāris gadus. Okay, varbūt kāds [tagad] arī piekārtos, bet tikai 1. mīļā miera labad / 2. pierādītu savu pozīciju. Runa nav tikai par terminiem — pamatskolas gramatika, otršķirīgi fakti [turklāt haltūra — ja atstāj, ir jātulko arī pārējās apakšnodaļas]. Kāpēc normāls raksts ir jāķēmo, izdabājot kāda lietotāja paviršam tulkojumam, kam ir veltītas labi ja 10—15 minūtes? --Zemgalietis (diskusija) 04:38, 23 jūnijā, 2013 (EEST)
Tā kopumā ir visai smaga problēma — par to kārtošanu un veidņu likšanu :( Laika labošanai ir tik, cik ir un labot bieži ir grūtāk, nekā rakstīt no jauna. Mums diemžēl ir papilnam rakstu ar daudz brēcošāku kvalitāti, kā te bija pievienots. Acīmredzot jautājums jārisina tā, ka Pokemonu Meistars savā smilšu kastē iztulko rakstu kārtīgi, ar visām biogrāfijas sadaļām un tad varam nomainīt arī šeit. Citādi tiešām izskatās pēc haltūras, ka sidram un kāzām pievērsts vairāk uzmanības, nekā zinātniskajai darbībai. --ScAvenger (diskusija) 05:25, 23 jūnijā, 2013 (EEST)
Nu labi. Pieņemšu Zemgalieša uzbrūkošo un provocējošo kritiku un tavu padomu, ScAvenger. Rakstu vispirms izveidošu smilšu kastē un pievienošu šeit pēc vairākkārtējas pārlūkošanas. Pokemonu Meistars (diskusija) 17:58, 23 jūnijā, 2013 (EEST)
Uzbrūkošo :)) --Zemgalietis (diskusija) 19:40, 23 jūnijā, 2013 (EEST)