Diskusija:Rumas sultanāts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai šo valsti biežāk nesauc par Rumas sultanātu? (Vismaz šādu nosaukumu esmu sastapis biežāk).--Feens 20:11, 13 janvārī, 2009 (UTC)

Jā, rakstam tāpēc pirmie divi vārdi tieši tā arī skan. Man jau liekas, ka nav lielas atšķirības, kā to sauc - tāpat kā Osmaņu impērija tiek saukta vēstures avotos par Portu, Turciju u.c. Galvenais, lai lietotāji atrod šo info - ja noteikti vajag, var pārvietot, bet ir jau visas nepieciešamās pāradresācijas. Juris tiltins runāt  devums 21:31, 13 janvārī, 2009 (UTC)
Varbūt tad pirmo liekam to Rumas, jo gandrīz visās valodās (skat. interwiki) ir Rumas sultanāts (Sultanate of Rûm, Sultanat der Rum-Seldschuken, Sultanat de Roum) tiesa izņemot šajā gadījumā pašu svarīgāko - turku valodu :) (Anadolu Selçuklu Devleti), bet par Rumas sultanātu esmu dzirdējis, bet to, ka latviešu valodā to sauc par Anatolijas seldžuku sultanāts - neesmu. --Feens 23:18, 13 janvārī, 2009 (UTC)
OK. Tad es pārcelšu. Man pretenziju nav un izskatās, ka citus šī tēma neskar. --Juris tiltins runāt  devums 20:16, 14 janvārī, 2009 (UTC)