Diskusija:Sandra Kalniete

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Citēju no raksta sadaļas "Panākumi ārpolitikā":

2004. gadā Latvija uzņemta Eiropas savienībā.

2004. gadā Latvija uzņemta NATO.

Vai tas būtu tikai vai galvenokārt Kalnietes nopelns?

Un vēl tajā pašā sadaļā

2003. gadā iesaistīja Latviju tās lielākajā ārpolitiskajā rīcībā valsts pastāvēšanas vēsturē - pievienojās ASV sabiedroto koalīcijas iebrukumam Irākā, lai ar bruņotu spēku mainītu tās iekārtu un valdību.

Vai tas noteikti ir tikai Kalnietes "nopelns"? Un iebrukums citā valstī noteikti ir saucams par ārpolitisku panākumu. :)

Bet, ja šīs sadaļas virsraksts domāts ironiskā nozīmē, tad tas nav enciklopēdisks pēc stila.

--Feens 13:10, 6 februārī, 2008 (UTC)

Drīzāk laikam gan domāts, ka ja cilvēks ir bijis šādā statusā, tad tiek uzskaitīti viņa vadītās jomas zināmākās aktivitātes (starptautisku līgumu parakstīšana vai neparakstīšana utt.). Kurš politiķis kurā partijā kad bijis, par vai pret kādiem likumprojektiem balsojis - tas jau veido politiķa CV. Bet ja bez tā atsevišķam šķirklim nav jēgas. :) Aber vai tāds vai cits viņa darbības rezultāts dēvējams par manākumu vai nē, ne mums spriest. Vikipēdijā tikai faktus apkopojam. :) --anonīms 13:24, 6 februārī, 2008 (UTC)
Ja tā mierīgi padomā, tad vienīgā jēga veidot šķirkļus par mūsdienu politiķiem ir lai ko uzzinātu par viņu darbību: kādās partijās darbojies, kā veidojusies politiskā karjera, kādu "atslēgas" likumprojektu izveidē piedalījies, par vai pret balsojis sabiedrībai nozīmīgu likumu vai lēmumu pieņemšanā utt. (Man pat šķiet vērtīgi, ja būtu sadaļa "politiķa karjeras laikā publiski dotie solījumi".) Ja tā nav, tad vismaz es neredzu jēgu šķirklim, jo vārdu un uzvārdu arī tālruņu katalogā var uzzināt.
  • Savukārt "vai tas būtu tikai onkrētā indivīda nopelns?" - tad jau jāmet no visu monarhu, premjeru un prezidentu biogrāfijām sadaļu "ārpolitika", jo viņi tikai paraksta, bet reālie darba darītāji bijuši anonīmi ierēdņi. :)
  • Par "panākumiem" runājot. Varbūt formulējums nepareizs, taču LR ĀM to uzskata par panākumu ārpolitikā, kas ievērojami cēlis LR starptautisko prestižu.
  • No otras puses, ja konkrētu faktu uzskaite par to, kādos lēmumos konkrētais politiķis piedalījies, atrazdamies amatā, un kā lēmis, ir "neitralitāte ir apšaubāma", tad jākļūst neitrālākiem, jāslēpj (jādzēš) visu informāciju, kas vēstītu ko vairāk par konkrētā politiķa darbību nekā tikai vārdu uzvārdu un ieņemamo amatu. :) --anonīms 05:02, 24 februārī, 2008 (UTC)