Diskusija:Skaņa

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ir čakli pastrādāts, izveidojot sadaļu Skaņa. Tomēr man jākonstatē, ka ieviesušās tradicionālas jukas skaņu raksturojošos terminos, proti Skaļums, Spiediens, Intensitāte un attiecīgi to līmeņi ir atšķirīgi jēdzieni. Ļoti rekomendēju auturiem to pārstrādāt. Otra piebilde ir par Troksni. Nav zinātniska tādas trokšņa definīcija kā "dažādu spiedienu frekvenci un intensitāti haotisks sakārtojums". Vēl jo sliktāk izklausās "troksnis veidojas tad, ja tiek iesvārstīta viela no dažādiem skaņas avotiem ar dažādas frekvences viļņiem" - katrā visbrīnišķigākā koncertā visas sienas tiek iesvārstītas no dažādiem skaņu avotiem ar dažādām frekvencēm, pat, ja vien mūzikas instrumenti spēlē unisonā, tiem ir atšķirīgi virstoņi. Troksnis ir NEGRIBĒTA skaņa.

Jēdziens "augšējais dzirdamības slieksnis" man nav zināms. Varētu būt augšējais komforta slieksnis. fizioloģisko nepatiku galvenokārt izraisa rezonanses procesi dzirdes aparātā, tās ir vairākas.

Psiholoģiskā nepatika pret atsevišķam skaņām ir ļoti sarežģīts topiks.

mans e-pasts: perkons.arturs@gmail.com

Tev ir fantastiska iespēja paņemt rakstu un pārstrādāt precīzāk. Visi tikai priecāsies. --Krishjaanis 13:43, 10 septembrī, 2008 (UTC)

Pārstrādāt lapu jāsāk no ievada, kuram nav rediģēšanas opcijas. Piemēram apgalvojums - "Skaņas avots vienmēr ir kāds ķermenis, kas svārstās vai vibrē" nav korekts, jo pērkona negaisa laikā vibrējoša ķermeņa nav.

Ievadu jārediģē kā visu rakstu (ar komandu "Labot" augšā). --ScAvenger (diskusija) 18:56, 13 janvārī, 2013 (UTC)

Par skaņas dzirdēšanu vajag pārnest uz dzirde.--Dainis (diskusija) 20:16, 18 janvārī, 2013 (EET)

Diemžēl arī dzirde ir jāpārstrādā, jo satur daudz aptuvenības un pat nekorekti ir skaidrota mehānisko svārstību pārveide nervu impulsos. Galvenais orgāns šajā procesā ir basilar membrane, par šo atklājumu Georg von Békésy ieguva Nobeļa prēmiju.

Es varētu pilnībā pārrakstīt sadaļu Skaņas rimšana, jo tas process ir jāsaista kopā ar reverberation time jēdzienu un ir jādod precīza informācija par skaņas izolācijas un absorbcijas atšķirībām.Arturs Pērkons (diskusija) 09:51, 19 janvārī, 2013 (EET)

Droši labojiet — šie raksti ir bijušie "skolas projekti", kur kļūdas mēdza bieži gadīties. --ScAvenger (diskusija) 23:42, 19 janvārī, 2013 (EET)