Diskusija:Smadzenes

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šis raksts ir gandrīz tikai par cilvēka galvas smadzenēm. Varbūtu būtu jēdzīgi to pārdēvēt precīzākā nosaukumā, ja nevar raksta saturu papildināt ar plašāku informāciju? --GreenZeb (diskusija) 11:23, 29 aprīlī, 2011 (UTC)

Ievads ir vispārīgs un uzbūve arī principā attiecas uz visiem mugurkaulniekiem. Tos 4 galvassāpju virzienus gan derēja pabeigt. --ScAvenger 16:50, 29 aprīlī, 2011 (UTC)
Neesmu speciālists šajā jomā, bet tiešām visiem mugurkaulniekiem ir tik līdzīgas smadzenes? Savādāk cilvēks ir tikai viena no tūkstošiem dzīvnieku sugu, pārāk liels gods izrādīts šai sugai, ka visos dzīvo būtņu rakstu anatomisko daļu piemēros ir minētas šīs ķermeņa daļas. Vēlējos gan vairāk vērst uzmanību arī uz "galvas" nesenā IP labojuma dēļ, lai gan nezinu arī cik populāras ir "negalvas" smadzenes bioloģiskās izplatības ziņā. --GreenZeb (diskusija) 18:29, 29 aprīlī, 2011 (UTC)
Cik atceros, tās smadzeņu daļas ir visiem mugurkaulniekiem, tikai dažādām klasēm — dažādi attīstītas. Parasti ar vārdu "smadzenes" saprot tieši galvas smadzenes, ja nav cita paskaidrojošā vārda (muguras smadzenes, kaulu smadzenes). Nesaka jau "galvas smadzeņu satricinājums". Bet pārdēvēt laikam būtu lietderīgi. --ScAvenger 19:22, 29 aprīlī, 2011 (UTC)
Sorry, man nešķiet, ka būtu jāpārdēvē. Gribēju vienkārši dzirdēt citu viedokli saistībā ar IP izmaiņu. --GreenZeb (diskusija) 20:38, 29 aprīlī, 2011 (UTC)
Varbūt latīnisko nosaukumu vajadzēja atstāt? ~~Xil (saruna) 17:00, 30 aprīlī, 2011 (UTC)