Diskusija:Spānijas vēsture

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šis raksts paredzēts par Spānijas vēsturi vai konkrēti apr Spānijas karalisti? --Dainis 09:14, 22 februārī, 2008 (UTC)

Paskaidrošu. Pireneju pussalas vēsture ir ļoti bagāta, un Spānijas vēsturē nekādi nesatilpst. Tāpēc man šķiet loģiskāk, ka Spānija ir tikai par mūsdienu Spānijas karalisti - ekonomiku, ģeogrāfiju, etnisko stāvokli utt. Uztaisīju atsevišķu Spānijas vēsture - tikai Spānijas karalistes vēsturei no 1492. gada līdz XX gs. vidum. Savukārt tās vēsturiskās sastāvdaļas (Kordovas kalifāts, Aragonas, Kastīlijas, Leonas, Navarras karalistes) tikai tiek pieminētas, bet tām atsevišķi šķirkļi, izeja uz kuriem rodama Spānijas vēsture. Man šķiet, ka šāda struktūra būs vispārskatāmākā. --anonīms 09:28, 22 februārī, 2008 (UTC)
Mani samulsināja pirmā rindkopa. Tā ir pilnīgi lieka. Metam ārā. --Dainis 09:34, 22 februārī, 2008 (UTC)
Tev taisnība - tā toč lieka. Izdzēsu. --anonīms 09:48, 22 februārī, 2008 (UTC)
Vispār tas ir plašāks jautājums, kurš kādreiz būs noteikti jāizdiskutē fundamantāli, jo attiecas gandrīz uz visām valstu vēsturēm - par ko tad mēs īsti rakstam pie valsts apraksta? - vai par attiecīgā etnosa, attiecīgās dabas teritorijas vai par attiecīgās politiskās struktūras vēsturi. --Feens 09:41, 22 februārī, 2008 (UTC)
Jap. Citādi jo dziļāk mežā, jo resnāki partizāni, tb jo vairāk informācijas parādās, jo haotiskāka kļūst struktūra. Man šķiet (kaut neesmu līdz galamn pārdomājis, tāpēc jaunu diskusiju par to neraisu), ka
      • Šķirklī "konkrētā valsts" ir informācija par šo valsti: atrašanās vieta, ģeogrāfiskie, etniskie apstākļi, politiskā struktūra, ekonomika - viss, kas tur šobrīd notiek un kas mums būtu par to jāzina.
      • Šķirklī "konkrētās valsts vēsture" ir tās vēsture aš sākot no neolīta līdz XX gs. beigām (kas dažām valstīm sanāk tik apjomīgi, ka nu nekādi neietilpst pašas valsts aprakstā - aizdomas, ka pat katrai valstij kategoriju ar laiku vajadzēs, kur likt šaurāku tēmu iztirzājumus, kas skar šo valsti). Galvenais jau pašu pamatstruktūru izdomāt un par to vienoties. Lai pārskatāmi un logiski viss pa plauktiņiem. --anonīms 09:48, 22 februārī, 2008 (UTC)