Diskusija:Starptautiski neatzītu valstu uzskaitījums

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lūdzams šajā sarakstā ievietot tikai valstis, kas reāli funcionē (sava teritorija, likumdošana, nauda utt.), bet nav starptautiski atzītas. Ičkērija (krievu - Čečenija) ir ievietota - Kustības par valsts izveidi. --Feens 17:06, 20 novembrī, 2005 (UTC)

Par Filipīnām un taivanu - deza. Angļiem jau izlabots. --Feens 11:37, 18 februārī, 2008 (UTC)

ANO (un ES) locekle Kipra jau nu nekādi nebūtu ievietojama sarakstā Starptautiski neatzītu valstu uzskaitījums. Šeit varētu būt runa par valstīm, kuras kaut viena cita valsts neatzīst. (kaut arī Ķīnas gadījumā arī tas neder, jo pati Ķīnas Republika nav atzīta.) --Feens 11:40, 18 februārī, 2008 (UTC)

Par Taivānu: 24 valstis atzīst to kā Ķīnas pārstāvi (Latvija neatzīst). Man īsti nav skaidrs, ko Latvija neatzīst - to, ka Taivāna ir Ķīnas daļa (Kuras Ķīnas daļa - gan Taivāna, gan ĶTR uzskata sevi par vienīgo Ķīnu ?) vai to, ka tā ir neatkarīga valsts un vispār vai drīzāk nevajadzētu minēt cik valstis atzīst to par neatkarīgu valsti nevis kaut kā pārstāvi ? ~~Xil...sist! 14:24, 18 februārī, 2008 (UTC)

Vai nebūtu laiks izveidot sadaļu "Krievijas vadošās kliķes jociņi jeb kā mēs spauļam visiem sejā" un tur pievienot pēdējās dienās nodrillētās un pārdrillētās Gruzijas teritorijas sastāvdaļas Abhāziju un Dienvidosetiju? --Krishjaanis 12:02, 26 augustā, 2008 (UTC)

Atzīšana diemžēl nav jociņi, bet sākums kaut kam, baidos, sūdīgam. :( Paspēlējās čuģiki ar Kosovu, b@!#. --Feens 12:05, 26 augustā, 2008 (UTC)
Nu ar Kosovu, protams, nebija smuki, bet es kaut kā neatminos, ka ASV tur amatos salika ex-CIP un ex-FIB amatpersonas, 90% kosoviešiem izsniedza ASV pases, ieveda jūras kājiniekus, kas izvietojās uz robežām (tipa - miera uzturētāji) un kacināja belgradiešus ar steltiem un pārējo militāro varenību. --Krishjaanis 12:11, 26 augustā, 2008 (UTC)
Ja jau sākas offtopiks, tad... ASV bumboja Serbiju? Bumboja. Kad sabumboja, tad albāņi patrieca serbus no Kosovas? - patrieca. Kas tur iekšā par karaspēku? Kosovo Force - NATO-led international force. Ir baņģugu perēklis, tāpat kā Dienvidosetija? Ir. Albāņi no Kosovas slaveni visā Eiropā ar savām meitenēm un pulverīšiem. Tā, ka starpība vienīgi, ka krieviem mazāk sabiedroto (baidos, ka pagaidām). Un, starp citu, Kosovu vada ne jau tā leļļu valdība, bet UNMIK ar Lamberto Zannier (bijusi augsta NATO amatpersona) vadībā.
Vienīgie sūdi, ka Kosova radīja precedentu, ka valstu robežas var brīvi mainīt. Ne par velti Spānija, Slovākija, Rumānija u.c. to Kosovu neatzīst, jo šiem tādas pašas problēmas (lielas minoritātes). Nu un Latvija, protams, kas dara kā liek Maskava, Brisele, Vašingtona (vajadzīgo pasvītrot), neskatās uz savam interesēm. --Feens 12:25, 26 augustā, 2008 (UTC)
Es nekādā gadījumā neatbalstu Kosovu kā neatkarīgu valsti. Ir skaidrs ka kosoviešu (vai albāņu, kas tur ir vairākumā) viedoklis bija pēdējais, kas tika ņemts vērā visā tajā ambrāžā. Un albāņus jau ar var saprast - ja ir iespēja kādam sadot galvā brīdī kad tas tiek bumbots, tad kāpēc neķert momentu? Un serbus jau arī nebumboja vienkārši tāpat - ai, nav kur bumbas likts, kas mums tur, Serbija?. No Balkāniem, diemžēl, neas cits kā ziepes vai nepatikšanas nav nākušas - tur laikam ir kaut kāda anomalā zona un visiem širmītis iet ciet. Runājot par to ka Latvijai ir jādanco pēc citu stabulēm... Ko lai tev pasaka - paskaties atlantā, paskaties TV vai palasi internetu, diemžēl Latvija ir maza valsts, nav mums atombumbu vai naftas okeāna zem Rīgas un dzīvojam mēs arī laikā kad ja neesi ar mums, tu esi pret mums. Bija mums visiem (nu man varbūt daudz mazāk kā citiem) iespēja padzīvot vienas "draudzīgas savienības" sastāvā gandrīz 50 gadus - visi redz kas no tā sanāca, tagad pamēģināsim padzīvot zem citām tupelēm - redzēs, kas sanāks. --Krishjaanis 12:37, 26 augustā, 2008 (UTC)
Principā jau tev taisnība, tikai dzīvojot zem tupeles, nekad nevajag aizmirst par savam interesēm. Nu kas tai Slovakijai slikts notika, ka šī neatzīst to Kosovu? Toties nevar tur ungāri savā apgabalā bļaut, ka lūk Kosovu Jūs atzināt, tagad mūsu kārta. Līst mazai valstij vajag, bet nav jākrien pa priekšu lokomotīvei. Ja ASV būs nepieciešams, uzmetīs arī Latviju, acis nepamirkšķinot, tāpēc tagad tēlot vislabāko kalpu un vaukšķi uz Krieviju - nav gudri. Luk tas man kremt. --Feens 12:45, 26 augustā, 2008 (UTC)
Es domāju, ka visi tie gudrie prāti kas darbojās ārlietās un pārējās augstās sfairās, kā arī cilvēki, kuri mēdz laiku pa laikam arī padomāt ar galvu, skaidri apzinās, ka mūs var uzmest jebkurš un jebkad - ASV, Eiropas Savienība un galu galā rīt gāze arī var "pēkšņi" beigties. Reiz jau lielie demokrātijas draugi - Rūzvelts un Čērčils puisim no Gori pateica, ka dēļ Baltijas jau nu nekāda vicošanās nebūs. Es nedomāju ka pa šiem 60 gadiem ir kas smagi mainījies - var būt tikai valstu vadītāju uzvārdi. --Krishjaanis 12:53, 26 augustā, 2008 (UTC)
Par subj. Apakšā ir piezīme, ka Piedņestra, Abhāzija, Dienvidosetija un Kalnu Karabaha atzīst viena otru. Pēc manā rīcībā esošās info Karabaha ar tām pārējām sevišķi nečupojas (Armēnijai nav rezona kašķēties ar Gruziju). --Kikos 12:48, 26 augustā, 2008 (UTC)
Angļiem tā rakstīts, varbūt kļūda. Krieviem arī ta rakstīts skat. ru:Содружество непризнанных государств --Feens 12:51, 26 augustā, 2008 (UTC)
Angļiem ir atsauces - izlasi un pārbaudi savus avotus. Un vispār armēņiem ir iemesls kašķēties ar Gruziju - gruzīni draudzējas ar Turciju; klīst baumas, ka krievi pat izmantoja Armēnijas lidlaukus uzbrūkot Gruzijai. Starp citu "Krievijas vadošās kliķes jociņi jeb kā mēs spauļam visiem sejā", nedaudz pamainot nosaukumu, būtu labs temats vairākiem rakstiem par Krievijas izklaidēm, rīkojot militārā spēka demonstrāciju un atbalstot minoritātes, kopš PSRS sabrukuma (tur pat var pievilkt klāt tādus latviešu Vikipēdijai galīgi nesvarīgus notikumus kā barikādes un augusta pučs) ~~Xil (saruna) 14:40, 26 augustā, 2008 (UTC)
Xil, es pagaidīsu ar ko beigsies izmaiņu karš šeit - en:International recognition of Abkhazia and South Ossetia independence, tad arī redzēs, pie kā nonāks. --Feens 14:48, 26 augustā, 2008 (UTC)
Saprātīgāk būtu pārbaudīt pašiem, jo gaidot kamēr tur kaut kas parādīsies reizēm var arī gadīties, ka pūcei aste pa to laiku uzzied, turklāt neizskatās, ka tur notiek īpašs karš - atsaukties uz krievu ziņām šajā jautājumā varbūt tiešām nav prātīgi ~~Xil (saruna) 15:08, 26 augustā, 2008 (UTC)
Tur notiek precīzi karš. Viens to Karabahu ieliek, otrs izmet un tā visu laiku. Ja tas "ielicējs" neatradīs atsauci, tas nozīmē, ka tā nav taisnība. --Feens 15:13, 26 augustā, 2008 (UTC)
Es negribu pārskatīt visas tās izmaiņas, bet tas pēc kā tas izskatās vienkārši nestāv ne tuvu karam uz kādu ir spējīgi krievi un viņu atbalstītāji un zinot uz ko viņi ir spējīgi nav vērts gaidīt un ņemt informāciju no turienes. ~~Xil (saruna) 15:38, 26 augustā, 2008 (UTC)

Varbūt var vēl ielabot, ka Čehija ir izlīgusi ar Lihtenšteinu? Info no šejienes: http://www.mzv.cz/jnp/en/issues_and_press/events_and_issues/press_releases/x2009_09_07_czech_republic_liechtenstein_establish_diplomatic_relations.html --Liene 20:31, 10 septembrī, 2009 (UTC)

Tad tā Čehija būtu jāmet ārā.--Feens 21:21, 11 septembrī, 2009 (UTC)

Nav mana tēma, tb ieteiktu interesentiem pārbaudīt - pa ausu galam dzirdēju, ka Nikaragva nebūt neatzīst Dienvidosetijas un Abhāzijas valstu pastāvēšanu. Atzīšana izskanējusi tikai Ortegas retorikā - šim spēlējot pašam savas politiskās spēlītes, kā tas politiķiem pieņemts, - un šāds jautājums vispār neesot skatīts Nikaragvas parlamentā (kur Ortegam knapi 30% īstenu atbalstītāju). --anonīms 09:20, 15 septembrī, 2009 (UTC)

Azavāda[labot pirmkodu]

Vai gadījumā tā jau nav beigusi pastāvēt? en sarakstā nav un rakstā par pašu teritoriju ir teikts, ka On 14 February 2013 the MNLA renounced their claim of independence for Azawad; it asked the Malian government to start negotiations on its future status ~~Xil (saruna) 13:09, 2 aprīlī, 2013 (EEST)

izklāstījumu būtu lietderīgi pārcelt uz rakstu Azavada (kam starp citu ir savādāks nosaukums kā šai uzskaitījumā minētajai valstij) --Biafra (diskusija) 13:26, 2 aprīlī, 2013 (EEST)
Bet vai šeit tai jābūt? Un starp citu, ko tas anonīmais vēl tur ir pievienojis - tādas tiešām ir? ~~Xil (saruna) 15:18, 2 aprīlī, 2013 (EEST)
Azavadai šeit nav jābūt, ja tā pārstājusi eksistēt, informācija jāpārvieto uz rakstu par teritoriju/valsti. neesu skatījies, vai tiešām pilnībā sakauta. tās jaunās pievienotās eksistē, vismaz kuras pamanīju, bet angļu rakstā nav, tur viņiem ir k-kādi kritēriji, acīmredzot, līdz kādam muļķības līmenim var nolaisties. iespējams ka arī šeit vajadzētu ievadā tos aprakstīt. bet šī pilnīgi noteikti nav mana mīļākā tēma šodien  :) --Biafra (diskusija) 15:26, 2 aprīlī, 2013 (EEST)
Par to angļu rakstu - tās jaunpievienotās atbilst Mikronācijas statusam. Tām nevajadzētu būt šajā uzskaitījumā. --Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija | devums) 15:52, 3 aprīlī, 2013 (EEST)
Domāju, ka Azavādu mierīgi jau var izsvītrot, domājams Mali karaspēks ar franču atbalstu sen jau ir izsvēpinājis no turienes visus islamitu kaujiniekus, kuri pirms tam padzina nabaga tuaregus. --Ilmarinens (diskusija) 9:39, 11augustā, 2013 (EEST)

Noformējums[labot pirmkodu]

To teksta bļāki derētu sadalīt rindkopās un apskšsadaļās. Citādāk nav lasāms, nevar pat nokritizēt :) --Papuass (diskusija) 14:35, 18 oktobrī, 2013 (EEST)

vispār diezgan POVisks daiļdarbs... sen jau gaidu, kad Kikos to sāks lasīt un kritizēt  :) --Biafra (diskusija) 20:34, 18 oktobrī, 2013 (EEST)

Ierosinājums[labot pirmkodu]

Domāju t.s. Doņeckas republiku likt šeit būtu pāragri. Nevar zināt, cik tas deklarēšana ir nopietna, nevis kādu frīku karnevāls. --Feens (diskusija) 18:34, 7 aprīlī, 2014 (EEST)

pilnīgi piekrītu. pie viena gribētu aicināt visus tos citus frīkainos veidojumus pārcelt uz īpašu frīkaino veidojumu rakstu, šeit atstājot apmēram to pašu, kas ir en.wiki --Biafra (diskusija) 20:56, 7 aprīlī, 2014 (EEST)
kā reizi tieši tāds ir Fēna ierosinājums šīs diskusijas lapas pašā augšā. --Biafra (diskusija) 20:57, 7 aprīlī, 2014 (EEST)