Diskusija:Tjurki

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Varbūt "etnosi" nevis "etnogrāfiskās grupas". Manā saprašanā etnogrāfiska grupa varētu būt suiti vai malēnieši, bet ar azerbaidžāņiem tas kaut kā nesaistās. --Kikos 08:13, 21 februārī, 2008 (UTC)

Man klusas aizdomas, ka info ņemts no kāda panturku propagandas izdevuma, aber tiem visi ir turki, bet pārējie tjurki ir turku etnogrāfiskās grupas. :)))) Savulaik sastapos ar vienu jauku 30. gadu panlietuviešu sacerējumu, kur visas baltu tautas tika dēvētas par baltlietuviešiem, un latvieši atzīmēti kā etnogrāfiska grupa, kura nezin kāpēc neapjēdz, ka ir lietuvieši un nevēlas pareizi lietuviski runāt. :))) --anonīms 08:17, 21 februārī, 2008 (UTC)
Varētu tā būt - es tikai palaboju pašu pirmo rindkopu un pievienoju infokasti. No maniem labojumiem ir redzams, ka latviešu apzīmējums tjurki ir nācis no krievu valodas (kā vairums latviešiem zināmo turku jēdzienu) un jēdziens ir ņemts no Svešvārdu vārdnīcas. Ar turkiem un tjurkiem problēma ir tā, ka neviens zinātnieks vēl nav atklājis īsto turku (tjurku) izcelsmi. Tāpēc jau tā tautu grupa pieder pie nestratificētām tautu grupām un šeit katra kultūra var spekulēt un izveidot sev tīkamāku turku klaisifikāciju...--Juris Yunuş Tiltiņš 08:39, 21 februārī, 2008 (UTC)
Par tiem etnosiem runājot, problēma te ir tā, ka pagaidām esmu izmantojis tautu infokasti. Laikam jau tautu grupām vajadzēs savu...--Juris Yunuş Tiltiņš 08:42, 21 februārī, 2008 (UTC)
Neesmu valodnieks. Pie tam arī pamatā balstos uz krievu historiogrāfijas tradīcijām (krieviem tomēr spēcīgākā historiogrāfija Centrālāzijas vēsturē - ilgāk kontaktē, ilgāk pēta). Cik esmu manījis Kičanova, Gumiļeva u.c. darbos, shēma vienkārša - turkus uzskata tikai par vienu no tjurku valodu grupas tautām, kura pamatā dzīvo Mazāzijā, un Tuvajos Austrumos. Tb centrālais jēdziens ir "tjurki" un "turki" kā viens no tā atvasinājumiem. Taču tēmā neesmu iedziļinājies un viennozīmīgi apgalvot nevaru. --anonīms 08:47, 21 februārī, 2008 (UTC)
Nu bet protams! Arī šis raksts to skaidri norāda, ka tjurki ir tautu grupa, bet turki ir tauta, kas ietilpst šajā grupā. Tagad arī izveidoju Veidne:Tautu grupa, lai tas viss skaidri gaiši būtu redzams.--Juris Yunuş Tiltiņš 08:59, 21 februārī, 2008 (UTC)