Diskusija:Valstu uzskaitījumi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Uzdrošinājos izdzēst Taivānu no valstu saraksta. Pamatojums - "In October 1971, Resolution 2758 was passed by the UN General Assembly, expelling the Republic of China and replacing the China seat on the Security Council (and all other UN organs) with the People's Republic of China. It declared "that the representatives of the Government of the People's Republic of China are the only lawful representatives of China to the United Nations" and thus labeled the Republic of China a renegade authority".Ierosinu pievienot Taivānu pie valstīm, kas kontrolē teritoriju, bet nav starptautiski atzītas ( piem. Turku Kipras republika, Abhāzija utml. ). Ja šāds šķirklis vikipēdijā taps izveidots.

Feens

Nav jau nekādu tādu ierobežojumu, kas traucētu tādu šķirkli izveidot. Vienīgi jāpārdomā nosaukums. Varbūt Starptautiski neatzītu valstu saraksts?. Un, starp citu, arī šī raksta/saraksta nosaukumu vajadzētu pamainīt, lai tas kļūtu skaidrāks. Pielinkotais angļu Wikipēdijas raksts ir w:List of sovereign states, attiecīgi - šo (sa)rakstu varētu pārvietot uz suverēnu valstu sarakstu. --[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 21:53, 11 Nov 2004 (UTC)
Tamililama, spriežot pēc en:Tamil Eelam, kontrolē ievērojamu Šrilankas daļu, ir armija, tiesa, centrālā banka, pastmarkas - pārvietot pie neatzītām valstīm?Aleksandrs Kuzmins 12:51, 30 aprīlī, 2006 (UTC)
Ja viņi paši ir deklarējuši, ka ir valsts, tad protams. --Feens 05:33, 2 maijā, 2006 (UTC)


Ko jūs par to teiksiet ja es šajā rakstā ielikšu tabulas (top 20) par tādiem uzskaitījumiem, kurus vismaz pagaidām nav jēgas rakstīt kā atsevišķus rakstus ar visām 200 valstīm? Tādas tabulas no angļu viki, piem. vadošās valstis pēc zivju nozvejas (tūkst. tonnu), vadošās gaļas ražotājvalstis, graudu ražotājv., vadošās pēc eksporta, inporta apjomiem, pēc iebraukušo tūristu skaita u.c. tādas. Tāpat jau šis raksts īstenībā ir ne sevišķi vajadzīgs, jo tas dublējas ar kategoriju:valstu uzskaitījumi, vēl varu uztaisīt veidni kā angļu vikipēdijā, tikai, protams, saīsinātu (ne tik daudz to uzskaitījumu). Bet šis te bardaks kas te tagad ir, tas nekam neder. --Romāns Kolduns 13:27, 4 jūnijā, 2009 (UTC)

Vispirms salabo tos sarakstus, ko jau esi sacepis. Vismaz valstu un teritoriju nosaukumus varēji pacensties pareizi uzrakstīt. Nedrīkst būt neviena sarkana saite. --Kikos 13:58, 4 jūnijā, 2009 (UTC)
Centīšos. Iespējams ka nebūs dažām teritorijām veidnes valsts dati un karoga, bet tā vispār būs jāpaskatās, kā tās valstis latviešu valodā pareizi pieraksta. --Romāns Kolduns 14:05, 4 jūnijā, 2009 (UTC)
Pabeidzu. Un veidne arī gatava. Tikai rakstu par Šeišelu Salām gan diemžēl neatradu. --Romāns Kolduns 15:00, 4 jūnijā, 2009 (UTC)
Un tik vienkārši neatradīsi, ja pats nesacerēsi ;) sk. Seišelas. Vispār ir tāds viens listings ISO 3166-1. Tur viss ir. --Kikos 15:07, 4 jūnijā, 2009 (UTC)
Ā, sapratu kļūdu. Bija jāsākas nevis ar Š bet ar S, un es vienmēr domāju, ka ar Š. :) Tūlīt arī to izlabošu. --Romāns Kolduns 16:09, 4 jūnijā, 2009 (UTC)