Diskusija:Adriatica Queen

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Diskusija:Vana Tallinn)

nu jaa raamis man atkal nekaadi neizdodaas. ja kaads ieliek, tad kaut ko varu tur sarakstiit, ja ne tad pasham laikam pa iisu lai to izdomaatu.

interesanti ka pamaniiju ka shis kugis Vana tallin ir ieklauts sadalaa latvijas kugi. taa iisti es nesaprotu kas ir latvijas kugi. tie kas kursee latvijas uudenos, ir registreeti latvijaa, vai pieder lavijas valstij vai latvijas kompaanijaam? —Šo komentāru pievienoja Indezit (diskusijadevums).


Ierosinu pārdēvēt par "Vana Tallinn (kuģis)", jo primārā nozīmē ir liķieris ar 100 gadu senām tradīcijām. Bet ir varianti, kā pārdēvēt: 1) Vana Tallinn (kuģis), 2) Vana Tallinn (prāmis), 3) MS Vana Tallinn. Par pēdējo - MS gan ir saīsinājums no angļu valodas jēdziena "motor ship", bet, ja nemaldos, šo saīsinājumu atpazīst arī starptautiski. Vai tas tiek lietots arī latviešu valodā? --Jūzeris 16:15, 26 maijā, 2008 (UTC)


diivaini. jau otro reizi ar mani taa gadaas kad ierosinu diskusiju par vienu lietu, bet visi izskataas ka neredz to, bet uzreizi irosina ko citu un izdara arii to. ""pamaniiju ka shis kugis Vana tallin ir ieklauts sadalaa latvijas kugi. taa iisti es nesaprotu kas ir latvijas kugi. tie kas kursee latvijas uudenos, ir registreeti latvijaa, vai pieder lavijas valstij vai latvijas kompaanijaam?"" (varbuut tagad neizliksies neviens ka nav pamaniijis manu diskusijas ierosinaajumu?)

Neatbild, tāpēc, ka nav viedokļa. :) Kas kursē Latvijas ūdeņos - noteikti nē, visādi kūgi mums te kursē. Latvijas kuģi varētu būt = Latvijas ostās pierakstītie kuģi, bet vispār attiecībā pret kuģiem šāda kategorija ir aizdomīga. Piederēšana var būt vairākām kompānijām, kuģi var nofraktēt, kompānija var būt daudznacionāla utt. --Feens 22:06, 28 maijā, 2008 (UTC)
Da vienkārši ar kuģu klasifikāciju ir tāpat kā ar zinātnieku tautību (kas lielākajā daļā gadījumu neatbilst pamatmītnes zemei, taču vēlme tiem kādu nebūt etnisko piesaisti dot ir nepārvarama. :) Man jau šķiet, ka jāklasificē pēc rederejas reģistrācijas vietas, jo citādi dažas labas jūras valstis var palikt bez kuģiem (piemēram, 90. gadu vidū aš pat velkoņi Rīgas ostā brauca ar Maltas karogu, un lielākā daļa Latvijas kuģniecības kuģu (nevaru teikt droši, sen neesmu kuģu reģistrā skatījies) ir pierakstīti ostās Maltā, Libērijā u.c. valstīs, kur nodokļi zemāki). --anonīms 02:57, 29 maijā, 2008 (UTC)

tur jau taa lieta. liekas ka Vana tallin vareetu buut pierakstiita Latvijas ostaa, bet vina nepieder lavijai. manas domas ir ka vana tallin nu nekaadi nevar uzkatiit par latvijas kugi, bet vikipeedijaa tas ir ielikts kategorijaa latvijas kugi.