Diskusija:Viktors Arājs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Dzīvojot Zaubē Arājs apprecējies ar desmit gadus vecāku bagātu vairāku veikalu īpašnieci. — "Privātā Dzīve"? Izskatās pēc POV. --Zemgalietis 11:04, 12 septembrī, 2011 (UTC)

400 ebreji? lielākā daļa vēsturnieku apšauba to - Tad par ko īsti tiek prasīta atsauce - par Štālekera ziņojumā minētajiem 400 ebrejiem jeb par Arāja piedalīšanos? --
Tiek prezumēts, ka visi ir jau iepazinušies ar Štālakera ziņojumu. Kaut vai tevis citētais Ezergailis ir stipri apšaubījis stāstiņu par ebrejiem sinagogiem (tātad arī teksts par Arāja piedalīšanos tieši ebreju dedzināšanā secīgi ir apšaubāms). --Zemgalietis (diskusija) 16:06, 6 augustā, 2013 (EEST)
atsauces vajag abiem faktiem, lai lasītāji (īpaši tādi eksperti kā Zemgalietis) var saprast, no kura avota informācija ņemta. un līdz ar to arī to ievērot, strādājot tālāk pie raksta uzlabošanas. --Biafra (diskusija) 16:08, 6 augustā, 2013 (EEST)
Biafra. Zemgalietim ir zobs uz mani, tas tak acīmredzams:)) Tas ir tāds trollinga paveids, pa labi pa kreisi prasīt atsauces, bet labi, tēma ir sensitīva, pielikšu atsauces un arī dažādos avotos minētus ciparus. --Gaujmalnieks (diskusija) 16:31, 6 augustā, 2013 (EEST)
to es ļoti labi redzu. taču prasība pēc atsaucēm ir pietiekoši saprātīga, pat ja tas ir trollings. īpaši jau tik jutīgas tēmas skarošā rakstā. tā ir vienīgā civilizētā atbilde - pielikt atsauces. un nesākt izmaiņu karus. --Biafra (diskusija) 17:03, 6 augustā, 2013 (EEST)
Kāda tur jutīga tēma, tad jau raksts par Čikatilo arī ir jutīga tēma. :) --Feens (diskusija) 12:51, 9 augustā, 2013 (EEST)
Citiem vārdiem, atsauces tev nav. Tā arī pasaki, nevis uztver to personīgi. --Zemgalietis (diskusija) 17:05, 6 augustā, 2013 (EEST)
Kamon;)) Es nekad to neuztveršu tik personīgi, lai kristu histērijā un sāktu pats savus rakstītos tekstus dzēst. Ja nepielikšu atsauces, tad pēc kāda laika droši vari labot apšaubītas vietas.. --Gaujmalnieks (diskusija) 17:09, 6 augustā, 2013 (EEST)
Tu izdzēsi tekstu? --Zemgalietis (diskusija) 17:10, 6 augustā, 2013 (EEST)
Atsvaidzināšu atmiņu. -- Gaujmalnieks (diskusija) 17:19, 6 augustā, 2013 (EEST)
Tātad trollings tavuprāt ir norādīt uz tavām profānajām zināšanām, jo Štālakers jau sen ir apšaubītas ne tikai no Ezergaiļa, kuram, protams, var pārmest, ka savus pētījumus viņš ir veicis trimdā, bet arī Stranga, kuram pārmet tieši pretējas tendences pētniecībā, arī norāda uz tiem pašiem apstākļiem, kas liek apšaubīt Štālakera teikto. Vēstures pētniecība nesastāv tikai no birokrātisku ziņojumu pārcitēšanas, teiksim, Štālakers darbojās piefrontes līnijā ar lielu autonomiju un vāju pārraudzības, nacisti mēģināja realizēt politiku, kuras mērķis bija iesaistīt vietējos iedzīvotājus grautiņos, izraisīt tos utt. Tobiš — pat bez detalizētu pētījumu meklēšanas der padomāt līdzi tam, ko tu citē un raksti. Nebrīnos, ka nekritiski pārcitē ziņas par laulības dzīvi, nepadomājot, ka tas ir tālu no enciklopēdiskā stila. --Zemgalietis (diskusija) 17:29, 6 augustā, 2013 (EEST)
Paldies par manu zināšanu vērtējumu! Vēl lielāks paldies, ka beidzot sāki runāt arī par raksta tēmu. BTW, šo Štālekera ziņojumu izmanto ne tikai Ezergailis, no kura grāmatas tas ir ņemts. -- Gaujmalnieks (diskusija) 17:40, 6 augustā, 2013 (EEST)
Tātad tu nerēķinājies, ka mūsu vidējais lasītājs nezina, kas ir Štālakers? --Zemgalietis (diskusija) 17:44, 6 augustā, 2013 (EEST)