Eduards Fiskovičs

Vikipēdijas lapa
Eduards Fiskovičs
Personīgā informācija
Dzimis 1977. gada 6. novembrī (46 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS
Tautība polis
Nodarbošanās diriģents, kora mākslinieks, komponists

Eduards Fiskovičs (dzimis 1977. gada 6. novembrī) ir Latvijas koru diriģents, komponists un kora mākslinieks.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Eduards Fiskovičs dzimis Rīgā, izglītojies Emīla Dārziņa speciālajā mūzikas vidusskolā, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžā kā arī ieguvis bakalaura un maģistra grādu mūzikā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kora diriģēšanas nodaļā.

Kopš 2001. gada strādā par kora mākslinieku Valsts Akadēmiskajā korī Latvija.[1] Paralēli studijām un kora mākslinieka darbam no 1998. līdz 2005. gadam strādā par kormeistaru Latvijas Universitātes jauktajā korī Juventus.[2] No 1998. gada strādā arī Stopiņu novada jauktajā korī Ulbroka; no 2005. līdz 2011. gadam strādā Latvijas izdevniecību jauktajā korī Burtnieks par kormeistaru.

2011. gadā izveido jaukto kori Domino un kļūst par tā māksliniecisko vadītāju.

Daiļrade[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2015. gada 10. janvārī Eduarda Fiskoviča komponētais un diriģētais darbs "Confitebor et psallam" saņem XI Starptautiskā Daugavpils Garīgās Mūzikas Festivāla "SUDRABA ZVANI" LR Kultūras ministrijas Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas atzinības rakstu par labāko latviešu komponista oriģināldziesmas atskaņojumu.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Sastāvs - Valsts Akadēmiskais koris LATVIJA». Valsts akadēmiskā kora Latvija mājaslapa. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 1. decembrī. Skatīts: 2017. gada 19. septembrī.
  2. "Juventus 90 gadi", Indulis Krauze, 2014