Edward Maya

Vikipēdijas lapa
Edward Maya
Galvenā informācija
Dzimis rumāņu: Eduard Marian Ilie
1986. gada 29. jūnijā (37 gadi)
Karogs: Rumānija Rumānija, Bukareste
Žanri deju mūzika
elektroniskā mūzika
hausmūzika
Nodarbošanās producents, mūziķis, dziesmu tekstu autors,
Instrumenti balss, DJ
Darbības gadi 2006—pašlaik
Mājaslapa edwardmaya.com

Edward Maya (īstajā vārdā Eduards Marians Īle (rumāņu: Eduard Marian Ilie), dzimis 1986. gada 29. jūnijā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē) ir rumāņu mūziķis, producents un komponists. Viņš ir pabeidzis mūzikas augstskolu Bukarestē un pašlaik mācās Bukarestes Konservatorijā.

19 gadu vecumā Eduards sacerēja dziesmu Eirovīzijas dziesmu konkursam, kura ieguva ceturto vietu konkursā (Mihai Traistariu - Tornero). Šim sasniegumam sekoja aizņemts periods strādājot ar dažādiem Rumānijas mūziķiem, tādiem kā Akcent, Costi Ioniţă, Vika Jigulina, Cassa Loco, Studio One un citiem.

2008. gadā kā producents Eduards mūzikas apritē palīdzēja atgriezties grupai Akcent, kuras dziesmas "Stay With Me", "That's My Name" un "Lover's Cry" iekļuva arī atsevišķos Eiropas valstu topos.

2009. gadā dziesma "Stereo Love" kuras producents un izpildītājs bija pats Eduards, kļuva par vispasaules deju mūzikas klubu hitu.[1] Singls iekļuva un sasniedza augstas vietas daudzos pasaules populārās mūzikas topos: Grieķijā, Albānijā, Libānā, Maķedonijā, Azerbaidžānā, Portugālē, Krievijā, Polijā, Nīderlandē,[2] Ēģiptē, Beļģijā,[3] Spānijā, Itālijā, Turcijā, Kiprā, Francijā, Latvijā un citur.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studijas albumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Singli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • "Stereo Love" (kopā ar Vika Jigulina)
  • "This Is My Life"
  • "Desert Rain"

Piezīmes un atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Edward Maya feat. Vika Jigulina - Stereo Love Arhivēts 2009. gada 14. decembrī, Wayback Machine vietnē., webtv.antenna.gr
  2. «Stereo Love Nīderlandē». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2009. gada 14. septembrī. Skatīts: 2009. gada 19. decembrī.
  3. Beļģijas Ultra Top

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]