Ernsta Hapela stadions

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Ernst-Happel-Stadion)
Ernsta Hapela stadions
Šveice
Austrija
UEFA EURO 2008
stadioni

Ernsta Hapela stadions (vācu: Ernst Happel Stadion) ir sporta stadions Vīnē, Austrijā. Stadions tika uzcelts 1931. gadā un ir lielākais Austrijas sporta stadions ar apmēram 53 000 skatītāju lielu ietilpību. Līdz 1992. gadam tā nosaukums bija Prātera stadions, bet tad tas tika nosaukts tajā pašā gadā mirušā austriešu futbolista Ernsta Hapela vārdā.

Ernsta Hapela stadionā savas mājas spēles aizvada Austrijas futbola izlase, tajā tiek spēlētas arī Vīnes klubu "Austria" un "Rapid" starptautiskās spēles, jo to pašu stadioni ir pārāk mazi, lai tajos aizvadītu UEFA Čempionu līgas vai UEFA kausa spēles. Arī vietējās derbija spēles un Kausa izcīņas fināls tiek spēlēts Ernsta Hapela stadionā.

Šis stadions ir viens no 27 Eiropas futbola stadioniem, kam UEFA ir piešķīrusi 5 zvaigžņu vērtējumu, kas ir iespējami augstākais vērtējums. Hapela stadionā 1995. gadā notika UEFA Čempionu līgas fināls, zemāku Eirokausu turnīru finālspēles tajā ir notikušas vēl 4 reizes.

Ernsta Hapela stadions ir viens no četriem Austrijas stadioniem, kurā tiks aizvadīts 2008. gada Eiropas futbola čempionāts. Tajā notiks 3 B apakšgrupas spēles ar Austrijas izlases piedalīšanos, 2 ceturtdaļfināli, 1 no pusfināliem, kā arī finālspēle.

Bez futbola šajā stadionā ir notikušas arī vieglatlētikas, riteņbraukšanas un tenisa sacensības. 1995. gadā stadionā tika izveidots pagaidu peldbaseins, lai varētu rīkot Eiropas ūdens sporta veidu čempionātu.