F1 trašu saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Formula 1
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Šis ir Formula 1 trašu saraksts. Šeit ir pieminētas visas trases, kurās ir notikusi kaut viena Formula 1 sacīkste no 1950. līdz 2012. gadam, vai ir ieplānota tuvāko sezonu laikā. Trases, kurās notiek sacīkstes 2013. gadā, ir treknrakstā. Aizvadīto sacīkšu skaits pēdējoreiz atjaunots pēc 2012. gada sezonas. Ja gadi ir slīprakstā, katru otro gadu sacīkste šajā trasē nenotika.

A[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Abū Dabī trase sacīkšu trase Abū Dabī Valsts karogs: Apvienotie Arābu Emirāti Abū Dabī Grand Prix 2009—pašlaik 4 Abū Dabī trase
Adelaidas ielu trase ielu trase Adelaida Valsts karogs: Austrālija Austrālijas Grand Prix 19851995 11 Adelaidas ielu trase
Aidas trase sacīkšu trase Mimasaki Valsts karogs: Klusā Okeāna Kopiena Klusā Okeāna Grand Prix 19941995 2 Aīdas trase
Albertparks uz ielām bāzēta trase Melburna Valsts karogs: Austrālija Austrālijas Grand Prix 1996—pašlaik 17 Albertparks
AVUS ielu trase Berlīne Valsts karogs: Vācija Vācijas Grand Prix 1959 1 AVUS

B[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Bahreinas Starptautiskā trase sacīkšu trase Sahira Valsts karogs: Bahreina Bahreinas Grand Prix 20042010
2012—pašlaik
8 Bahreinas Starptautiskā trase
Boavištas trase ielu trase Portu Valsts karogs: Portugāle Portugāles Grand Prix 19581960 2 Boavištas trase
Brāļu Rodrigesu autodroms sacīkšu trase Mehiko Valsts karogs: Meksika Meksikas Grand Prix 19631970
19861992
15 Brāļu Rodrigesu autodroms
Bremgartenas trase ceļu trase Bremgartena Valsts karogs: Šveice Šveices Grand Prix 19501954 5 Bremgartena
Brendsheča sacīkšu trase Kenta Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lielbritānijas Grand Prix
Valsts karogs: Eiropas Savienība Eiropas Grand Prix
19641980
19821986
14 Brendsheča
Buda sacīkšu trase Lielā Noida Valsts karogs: Indija Indijas Grand Prix 2011 - pašlaik 2 Buda starptautiskā trase

C[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Celtvēgas trase ceļu trase Celtvēga Valsts karogs: Austrija Austrijas Grand Prix 1964 1 Celtvēgas trase
Cēzara pils ielu trase Lasvegasa Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Lasvegasas Grand Prix 19811982 2 Cēzara pils

D[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Detroitas ielu trase ielu trase Detroita Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Austrumu Grand Prix
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix
19821988 7 Detroitas ielu trase
Dižona-Prenuā sacīkšu trase Dižona Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix
Valsts karogs: Šveice Šveices Grand Prix
1974
19771979
19811982
1984
6 Dižonprenuā
Doningtonas parks sacīkšu trase Leičesteršīra Valsts karogs: Eiropas Savienība Eiropas Grand Prix
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lielbritānijas Grand Prix
1993 1 Doningtonparks

E[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Eintrī trase ceļu trase Liverpūle Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lielbritānijas Grand Prix 19551959
19611962
5 Eintrī
Enco un Dino Ferrāri autodroms sacīkšu trase Imola Valsts karogs: Itālija Itālijas Grand Prix
Valsts karogs: Sanmarīno Sanmarīno Grand Prix
19802006 26 Enco un Dino Ferrari autodroms
Endiabas autodroms ceļu trase Kasablanka Valsts karogs: Maroka Marokas Grand Prix 1958 1 Endiabas autodroms
Eštorilas autodroms sacīkšu trase Eštorila Valsts karogs: Portugāle Portugāles Grand Prix 19841996 13 Eštorilas autodroms

F[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Fērpārka ielu trase Dalasa Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix 1984 1 Fērpārka
Fīniksas ielu trase ielu trase Fīniksa Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix 19891991 3 Fīniksas ielu trase
Fudži trase sacīkšu trase Šidzuoka Valsts karogs: Japāna Japānas Grand Prix 19761977
20072008
4 Fudži trase

H[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Haramas trase sacīkšu trase Harama Valsts karogs: Spānija Spānijas Grand Prix 19681974
19761979
1981
9 Haramas trase
Heresas trase sacīkšu trase Heresa Valsts karogs: Spānija Spānijas Grand Prix
Valsts karogs: Eiropas Savienība Eiropas Grand Prix
19861990
1994
1997
7 Heresas trase
Hokenheimrings sacīkšu trase Hokenheima Valsts karogs: Vācija Vācijas Grand Prix 1970
19771984
19862006
2008; 2010;
2012
33 Hokenheima
Hungaroringa sacīkšu trase Budapešta Valsts karogs: Ungārija Ungārijas Grand Prix 1986—pašlaik 27 Hungaroringa

I[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Indianapolisas trase sacīkšu trase Indianapolisa Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Indy 500
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix
19501960
20002007
18 Indianapolisas trase
Interlaguša sacīkšu trase Sanpaulu Valsts karogs: Brazīlija Brazīlijas Grand Prix 19731977
19791980
1990—pašlaik
30 Interlaguša

K[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Kajalami sacīkšu trase Kajalami Valsts karogs: Dienvidāfrikas Republika Dienvidāfrikas Grand Prix 19671980
19821985
19921993
20 Kajalami
Kataluņja Montmelo sacīkšu trase Barselona Valsts karogs: Spānija Spānijas Grand Prix 1991—pašlaik 22 Kataluņja Montmelo
Korejas autodroms ielu trase Jonamas grāfiste Valsts karogs: Dienvidkoreja Korejas Grand Prix 2010—pašlaik 3 Korejas autodroms

L[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Lemānas trase sacīkšu trase Lemāna Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 1967 1 Lemānas trase
Longbīčas trase ielu trase Longbīča Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Rietumu Grand Prix 19761983 8 Longbīčas trase

M[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Maņikūra sacīkšu trase Nevēra Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 19912008 18 Maņikūra
Monako trase ielu trase Monako Valsts karogs: Monako Monako Grand Prix 1950
1955—pašlaik
59 Monako trase
Moncas autodroms sacīkšu trase Monca Valsts karogs: Itālija Itālijas Grand Prix 19501979
1981—pašlaik
62 Monca
Monhuikas trase ielu trase Barselona Valsts karogs: Spānija Spānijas Grand Prix 19691975 4 Monthuikas trase
Monsantu parks ielu trase Lisabona Valsts karogs: Portugāle Portugāles Grand Prix 1959 1 Monsantu parks
Montremblānas trase sacīkšu trase Senžovita Valsts karogs: Kanāda Kanādas Grand Prix 19681970 2 Montremblānas trase
Mosportas trase sacīkšu trase Boumenvila Valsts karogs: Kanāda Kanādas Grand Prix 19671969
19711974
19751977
8 Mosportas trase

N[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Nirburgringa
(zināma arī kā Nordšleife)
ceļu/sacīkšu trase Nirburga Valsts karogs: Vācija Vācijas Grand Prix
Valsts karogs: Eiropas Savienība Eiropas Grand Prix
Valsts karogs: Luksemburga Luksemburgas Grand Prix
19511958
19611969
19711976
19841985
19952007
2009
2011
39 Nirburgringa
Nivela-Bolēra sacīkšu trase Nivela Valsts karogs: Beļģija Beļģijas Grand Prix 19721974 2 Nivela-Bolēra

O[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Oskara Galvesa autodroms ceļu trase Buenosairesa Valsts karogs: Argentīna Argentīnas Grand Prix 19531958
1960
19721975
19771981
19951998
20 Oskara Galvesa autodroms

P[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Pedralbesas trase ielu trase Barselona Valsts karogs: Spānija Spānijas Grand Prix 1951
1954
2 Pedralbesas trase
Peskāras trase ceļu trase Peskāra Valsts karogs: Itālija Peskāras Grand Prix 1957 1 Peskāras trase
Pola Rikāra trase sacīkšu trase Kastelē Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 19711973
19751976
1978
1980

19821983
19851990
14 Pola Rikāra trase
Prinča Džordža trase sacīkšu trase Austrumlondona Valsts karogs: Dienvidāfrikas Republika Dienvidāfrikas Grand Prix 19621963
1965
3 Prinča Džordža trase

R[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Red Bull Rings
(zināma arī kā Osterraihringa)
sacīkšu trase Špīlberga Valsts karogs: Austrija Austrijas Grand Prix 19701987
19972003
25 Red Bull Rings
Rēma-Guo sacīkšu trase Rēma Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 19501951
19531954
1956
19581961
1963
1966
11 Rēmguā
Riversaidas trase sacīkšu trase Riversaida Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix 1960 1 Riversaidas trase
Ruēna-Lezesāra ceļu trase Ruēna Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 1952
1957
19621964
1968
5 Ruēnlezesāra

S un Š[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Sebringas Starptautiskā trase ceļu trase Sebringa Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix 1959 1 Sebringas Starptautiskā trase
Sepanga sacīkšu trase Kualalumpura Valsts karogs: Malaizija Malaizijas Grand Prix 1999—pašlaik 14 Sepanga
Silverstonas trase sacīkšu trase Silverstona Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Lielbritānijas Grand Prix 19501954
19561960
19631985
1987—pašlaik
46 Silverstonas trase
Singapūras ielu trase ielu trase Singapūra Valsts karogs: Singapūra Singapūras Grand Prix 2008—pašlaik 5 Singapūras trase
Skandināvijas autodroms sacīkšu trase Anderstorpa Valsts karogs: Zviedrija Zviedrijas Grand Prix 19731978 6 Skandināvijas autodroms
Spa-Frankošampa ceļu trase Frankošampa Valsts karogs: Beļģija Beļģijas Grand Prix 19501970
1983
19852002
20042005
2007—pašlaik
45 Spa-Frankošampa
Stambulas trase sacīkšu trase Stambula Valsts karogs: Turcija Turcijas Grand Prix 20052011 7 Stambulas trase
Soču olimpiskā parka trase ielu trase Soči Valsts karogs: Krievija Krievijas Grand Prix no 2014 0 Soču trase
Sudzuka sacīkšu trase Sudzuka Valsts karogs: Japāna Japānas Grand Prix 19872006
2009—pašlaik
24 Sudzuka
Šanhajas trase sacīkšu trase Šanhaja Valsts karogs: Ķīna Ķīnas Grand Prix 2004—pašlaik 9 Šanhajas trase
Šarāžu trase ceļu trase Klemronferāna Valsts karogs: Francija Francijas Grand Prix 1965
19691970
1972
4 Šarāžu trase

V[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Valensijas ielu trase ielu trase Valensija Valsts karogs: Eiropas Savienība Eiropas Grand Prix 20082012 5 Valensijas ielu trase
Votkinsglena ceļu trase Votkinsglena Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV Grand Prix 19611980 20 Votkinsglena

Z un Ž[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Zandvortas trase sacīkšu trase Zandvorta Valsts karogs: Nīderlande Nīderlandes Grand Prix 19521953
1955
19581971
19731985
30 Zandvortas trase
Zolderas trase sacīkšu trase Heizdenzoldera Valsts karogs: Beļģija Beļģijas Grand Prix 1973
19751982
1984
10 Zolderas trase
Žakarepagua sacīkšu trase Riodežaneiro Valsts karogs: Brazīlija Brazīlijas Grand Prix 1978
19811989
10 Žakarepaguā
Žila Vilnēva autodroms ceļu/sacīkšu trase Monreāla Valsts karogs: Kanāda Kanādas Grand Prix 19781986
19882008
2010—pašlaik
33 Žila Vilnēva autodroms